Και στα Γιάννινα τεστ για τον κορωνοϊό… Ποια μέτρα παίρνει το Νοσοκομείο

Σε τροποποίηση λειτουργιών των υπηρεσιών του προχωρά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο διακόπτει το επισκεπτήριο για όλο το 24ωρο. Μετά την έγκριση της απαραίτητης πίστωσης από την Περιφέρεια θα θέσει άμεσα σε λειτουργία το μικροβιολογικό εργαστήρι για την για ταυτοποίηση του Covid-19 στις εγκαταστάσεις του χωρίς να χρειάζεται μεταφορά των δειγμάτων σε άλλη πόλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για το επόμενο διάστημα ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Αναστέλλονται όλα τα Τακτικά Χειρουργεία μέχρι νεωτέρας. Θα εκτελούνται μόνο τα Έκτακτα και Επείγοντα Περιστατικά. Συστάθηκε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή η οποία θα αξιολογεί την αναγκαιότητα εκτέλεσης κρίσιμων χειρουργείων.
  2. Αναστέλλεται η λειτουργία των Απογευματινών Ιατρείων. Επιτρέπεται η λειτουργία σε απογευματινή βάση αποκλειστικά και μόνο για ογκολογικά περιστατικά. Οι ογκολογικοί ασθενείς θα πρέπει να επικοινωνούν για την εξυπηρέτησή τους με τα αντίστοιχα ιατρεία και εργαστήρια.
  3. Δεν επιτρέπεται το Επισκεπτήριο για όλο το 24ωρο. Επιτρέπεται η παρουσία ενός και μόνο συνοδού, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
  4. Συστήνεται στους Πολίτες να επανεξετάσουν την αναγκαιότητα επίσκεψής τους στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας.
  5. Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία, από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, η εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων για ταυτοποίηση του Covid-19. Για το σκοπό αυτό αλλά και για άλλες επείγουσες ανάγκες των Μονάδων Νοσηλείας για Covid-19, διατέθηκε το ποσό των 196.000 € από την Περιφέρεια Ηπείρου, την οποία και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ