Και οι Σελλάδες στο κάδρο του μεταναστευτικού

Προχειρότητα ή κάτι πιο σοβαρό; Το βέβαιο είναι ότι κάτι τελικά συμβαίνει με το νέο Κέντρο Φιλοξενίας στην Ήπειρο που αρχικά είχε αποφασιστεί ότι θα γίνει στο Χανόπουλο της Άρτας.

Η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση έκανε σήμερα γνωστό, ότι κλιμάκιο μηχανικών επισκέφθηκε ιδιωτική έκταση στην περιοχή των Σελλάδων (πρώην εργοστάσιο Ζακόπουλου) με σκοπό να εξετάσει την καταλληλότητά του ώστε να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο για το Χανόπουλο και αναζητείται εναλλακτικός χώρος ή πρόκειται για μία εντελώς άλλη δομή.

Η δήμαρχος, έστειλε επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πλημμυροπαθής αφού με κάθε έντονη βροχόπτωση οι χείμαρροι που τη διαπερνούν ξεχειλίζουν και τη μετατρέπουν σε λίμνη.

Ισχυρίζεται επίσης, πως τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νυν πληθυσμού της περιοχής, πόσο μάλιστα να εξυπηρετήσουν άλλους 1500 ανθρώπους ενώ αναφέρεται σε ζητήματα αποκομιδής απορριμμάτων και απουσίας επαρκών υποδομών.

«Διευκρινίζουμε τέλος, ότι αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του μεταναστευτικού ζητήματος, συμπάσχουμε, συμπονούμε και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε  σε ότι χρειαστεί, αλλά δε θα συναινέσουμε με κανένα τρόπο στο να «πετάξουμε» ανθρώπους σε έναν χώρο όπου δε θα φιλοξενούσαμε ούτε ζώα» σημειώνει η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ