Και ο Απρίλιος… χειμώνας… Σε κλοιό κακοκαιρίας!

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Ήπειρος, ειδικά οι ορεινές περιοχές όπου εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ανάλογες ενός χειμωνιάτικου μήνα. Το χιόνι μάλιστα σε αρκετά σημεία έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο. Από το πρωί της Κυριακής κινήθηκαν δεκατρία αποχιονιστικά μηχανήματα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να αποκαταστήσουν το οδικό δίκτυο, κυρίως προς το Δίστρατο, την Φούρκα, την Βωβούσα, τη Μηλιά και το Ανήλιο, χωριά που δέχθηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού. Δεν είναι πρωτοφανές να σημειώνονται χιόνια στον δεύτερο μήνα της άνοιξης, όμως δεν είναι και το πιο συνηθισμένο.

«Τον χειμώνα τα περιμέναμε, τον Απρίλιο μας ήρθαν» λένε οι  κάτοικοι συμπληρώνοντας ότι αυτό το διάστημα είναι αναπόφευκτο να δημιουργούνται προβλήματα καθώς ήδη είχαν ξεκινήσει αγροτικές εργασίες…

Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων εκδηλώνονται κατά διαστήματα ισχυροί άνεμοι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι θα διατηρηθούν ισχυροί έως πολύ ισχυροί κατά τόπους και τις επόμενες ώρες, γεγονός που απαιτεί αυξημένη προσοχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ