Και… μεταφερόμενα κρούσματα στα Γιάννινα!!!

krousmata covid

Δεν είναι η πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας που καταγράφονται διάφορα παράξενα με την αποτύπωση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. Στο Νομό Ιωαννίνων έχουμε δει αρκετά στο παρελθόν με πιο χαρακτηριστικό τις διπλοεγγραφές κρουσμάτων!

Τώρα και μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που έκαναν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου αποκαλύπτεται ότι ορισμένα κρούσματα από την Βόρεια Ελλάδα, κυρίως από την Θεσσαλονίκη, «χρεώνονται» στο Νομό Ιωαννίνων!

Πως συμβαίνει αυτό;

Ιδιώτης στη Θεσσαλονίκη που διενεργεί ελέγχους συνεργάζεται με ιδιωτικά εργαστήρια στα Γιάννινα. Όταν οι ιδιώτες συνεργάτες του στην πόληυ, θελήσουν να δηλώσουν στη βάση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα, αυτά αυτόματα χρεώνονται ως θετικά στο Νομό Ιωαννίνων και όχι στην περιοχή από την οποία προέρχονται.

Πρόκειται για μία αδυναμία του ίδιου του συστήματος η οποία όμως –όπως και άλλες που υπήρχαν- μπορεί να επηρεάσει την επιδημιολογική εικόνα μιας περιοχής. Ειδικά όταν οι αριθμοί είναι υψηλοί και η αλλαγή επιδημιολογικού επιπέδου μπορεί να εξαρτάται μόνο από έναν μικρό αριθμό.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Όπως είπε «υπάρχουν κάποια θέματα με επαγγελματίες που κάνουν αναλύσεις στην περιοχή και φέρνουν δείγματα και από άλλες περιοχές. Αυτά θα πρέπει να χρεώνονται στις περιοχές από όπου προέρχονται, εκεί που είναι η μόνιμη κατοικία τους και όχι στην περιοχή που γίνονται οι αναλύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ