«… και Ιουλιέτα» στο θέατρο Actina

kai ioulieta

Το Θέατρο Actina ως εναρκτήρια παράσταση της σεζόν 2022-2023 έχει την χαρά να φιλοξενεί τον μονόλογο του Άκη Δήμου «…και Ιουλιέτα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη και Σκηνικό – Κοστούμια Άννας Μαχαιριανάκη της παραγωγής MoueTTe Theatre Group. Ερμηνεύει η Σοφία Δερμιτζάκη. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου στις 21:15’ και μια επιπλέον απογευματινή παράσταση την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 19:00’.

Η Ιουλιέτα δεν πέθανε στην αγκαλιά του Ρωμαίου. Δεν τόλμησε να τον ακολουθήσει. Και τώρα ζει εξόριστη στην Ελλάδα, μόνη, 427 χρόνια μετά. Δεν είναι πια 14 ετών, αλλά γερνάει πολύ αργά, ζώντας «το εξαίσιο χάος» που αξιώθηκε, παρακαλώντας μάταια τον Χρόνο να τη συνθλίψει.

Μπροστά μας,  μια νέα γυναίκα που υπήρξε απόλυτα ερωτευμένη και τώρα δοξολογεί τον έρωτά της, τον ξεγυμνώνει, τον περιβάλλει με πραγματικά και με φανταστικά γεγονότα, κι ύστερα τον καλεί να ‘ρθει εδώ, σ΄αυτήν την παραθαλάσσια- ή παραλίμνια;- κατοικία, να ζήσει επιτέλους μαζί της, να κουρνιάσει στο κρεβάτι, να της τραγουδήσει «αιθέρια ψέματα κι απίστευτες αλήθειες».

Όμως μέχρι τότε η Ιουλιέτα αποφασίζει να εξομολογηθεί. Σε έναν σιωπηλό επισκέπτη που επινοεί η ίδια. Σε έναν σαν κι εμάς- που ξέρει την παλαιά ιστορία, αλλά δεν ξέρει όλη την αλήθεια. Και τον ξαφνιάζει και μας ξαφνιάζει: με τον πλούτο της σκέψης της, με τον αυτοσαρκασμό της, με την ελαφράδα της, με την εξαίρετη χρήση της γλώσσας, με την έκπληξη που καραδοκεί σε κάθε της φράση.

Δεν είναι μια Οπτασία. Μοιάζει ανθρώπινη η μορφή της. Την έχουμε δει στην παρακάτω γωνία να βγάζει τα χρυσαφένια πέδιλά της που κοπήκανε και να συνεχίζει ξυπόλητη. Με ψηλά το κεφάλι. Είναι μια  Γυναίκα στην τελική ευθεία ενός  μαραθωνίου της Αγάπης.

Κι εμείς ακούμε «το τελευταίο της λαχάνιασμα», όπως αποκαλύπτει ο Άκης Δήμου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Σκηνικό – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Φωτισμοί: Αντώνης Αλεξάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη

Στον ρόλο της Ιουλιέτας, η Σοφία Δερμιτζάκη.

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Γραφιστική Επιμέλεια: Νίκος Μαργαριτάκης

Παραγωγή: MoueTTe Theatre Group

info:

Παρασκευή 14, Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου

στις 21:15΄

& απογευματινή στις 19:00 την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Τιμή εισιτηρίου: 12€ ταμείο, 10€ προπώληση, 8€ μειωμένο (ανέργων-εφήβων-παιδιών-65+)

Η προπώληση θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Κρατήσεις: 6974865401

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ