Καχριμάνης: Στην αντεπίθεση για τα έργα ΑΠΕ

anemogenitries aioliko

Τις θέσεις της Περιφέρειας για την κατασκευή των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με αφορμή και δηλώσεις που έγιναν από τους υπεύθυνους της ABO Wind  που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Διαβάστε αναλυτικά: Επανέρχεται η εταιρεία για τα αιολικά στο Περιστέρι

«Η αρχή μας στην Ήπειρο είναι να λέμε «ναι» στις ΑΠΕ,  χωρίς όμως να χαλάμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι άλλο. Θεωρούμε  ότι πάνω από 1200 μέτρα υψόμετρο, εκεί  που έχουμε προγραμματίσει να προωθήσουμε αυτά που προσφέρονται από τη φύση, όπως για παράδειγμα τον ορεινό, ορειβατικό περιπατητικό τουρισμό και τα προϊόντα ποιότητας από την κτηνοτροφία, δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Επίσης υπάρχει πρόβλημα  και με εκείνους που ζητούν πολλές (με κατάτμηση όσον αφορά την ισχύ)  άδειες για φωτοβολταϊκά, γιατί εμείς έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να τοποθετήσουμε φωτοβολταίκά συστήματα στα αντλιοστάσια ώστε να έχουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα οι αγρότες μας. Επίσης για τις μονάδες βιορευστών είμαστε αντίθετοι με τη μεταφορών πρώτων υλών από άλλες περιοχές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Συνέχισε σημειώνοντας ότι το θέμα δεν είναι μόνο τι θέλουν οι άλλοι αλλά τι χρειάζεται και ο τόπος.

«Με εκπλήσσει όταν κάποιοι έρχονται φιλοξενούμενοι σε κάποιες περιοχές και θέλουν να επιβάλλουν αποφάσεις σαν ιδιοκτήτες. Δεν μου αρέσει η ευκολία που οι αρμόδιες γενικές διευθύνσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι θετικές. Σε τίνος το μέρος λένε αυτοί ναι; Πως γίνεται να είναι αρνητικοί τις περισσότερες φορές σε αιτήματα για βελτίωση δρόμων προς κτηνοτροφικές μονάδες σε «γυμνά» βουνά και σε αιτήματα που απαιτούν τη διέλευση τεράστιων αυτοκινήτων για μεταφορές που θα αλλοιώσουν τον τόπο να είναι θετικοί. Που είναι η λογική;», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ