Καχριμάνης: Λάθος του ΕΟΔΥ να στείλει σε άλλο Εργαστήριο τα δείγματα

covid test

«Κι εγώ διαφωνώ με τον ΕΟΔΥ. Ήταν λανθασμένη η απόφαση». Με την φράση αυτή σχολίασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης την απόφαση του ΕΟΔΥ να υποβάλλει σε νέα δειγματοληψία τους τρεις τελωνειακούς και τους επτά αστυνομικούς ώστε η ανάλυση να γίνει σε εργαστήριο επιλογής του ίδιου και όχι στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς οι δέκα τελωνειακοί κι αστυνομικοί βγήκαν αρνητικοί στον μοριακό έλεγχο που έγινε στο Εργαστήριο των Ιωαννίνων ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαν βγει θετικοί σε rapid test που έγιναν από τις Κινητές Μονάδες της Κακαβιάς.

Το βράδυ της Κυριακής –όπως αποκάλυψε το Epiruspost-  και οι δέκα ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ ότι θα πρέπει να γίνει επαναληπτικός μοριακός έλεγχος από άλλο εργαστήριο καθώς ο οργανισμός θεωρεί αδύνατο να έχουν δώσει τα τεστ ταχείας ανίχνευσης ψευδή αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε πως «όταν δέκα δείγματα βγαίνουν θετικά στα rapid και αρνητικά στον μοριακό έλεγχο καλό είναι να γίνει και μία νέα δειγματοληψία».

Εξέφρασε ωστόσο την πλήρη διαφωνία του με την επιλογή οι αναλύσεις να γίνει από εργαστήριο που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ και από το Μικροβιολογικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Δεν συμφωνώ να γίνει η ανάλυση σε άλλο εργαστήριο. Ξέρουμε όλη την επιστημονική δουλειά που κάνει το Εργαστήριο Μικροβιολογίας στα Γιάννινα και την σχολαστικότητα με την οποία έχει εργαστεί όλο αυτό το διάστημα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης  και απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε πως «και γω διαφωνώ με τον ΕΟΔΥ να σταλούν αλλού τα δείγματα, είναι μία λανθασμένη απόφαση».

Ο ίδιος όπως είπε έχει ενημερώσει για όλα αυτά την Πολιτική Προστασία, πιθανότατα τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ