Νέο αλαλούμ… Μοριακό επανέλεγχο τελωνειακών κι αστυνομικών απαιτεί ο ΕΟΔΥ

kakavia epiruspost

Πριν προλάβουν να χαρούν οι δέκα αστυνομικοί και τελωνειακοί της Κακαβιάς βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα περιπέτεια και νέες ώρες αγωνίας.

Τρεις τελωνειακοί και επτά αστυνομικοί που υπηρετούν στον Μεθοριακό Σταθμό βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής θετικοί στον Covid-19 κατά την διάρκεια rapid test που έκαναν στις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Από την ώρα εκείνη ξεκίνησε μία μεγάλη περιπέτεια. Οι ίδιοι –όλοι ασυμπτωματικοί- τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές τους που επίσης μπήκαν σε περιορισμό.

Τελωνείο και Αστυνομικό Τμήμα προχώρησαν σε αναπροσαρμογή της λειτουργίας τους με ότι αυτό συνεπάγεται…

Από το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν έντονες πιέσεις προκειμένου να γίνει μοριακός έλεγχος και στους δέκα. Η δειγματοληψία τελικά πραγματοποιήθηκε και το βράδυ του Σαββάτου τα αποτελέσματα από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήταν αρνητικά.

Έτσι η αγωνία πήρε τέλος και από σήμερα το πρωί όλοι επέστρεψαν στη συνηθισμένη καθημερινότητά τους, κάποιοι μάλιστα και στη δουλειά τους.

Η ηρεμία δεν κράτησε πολύ.

Από αργά το απόγευμα της Κυριακής και μέχρι το βράδυ και οι δέκα ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ ότι θα πρέπει να υποβληθούν σε νέα δειγματοληψία και νέο μοριακό έλεγχο καθώς όπως ειπώθηκε «αποκλείεται τα rapid test να έχουν δώσει ψευδή θετικά αποτελέσματα».

Μάλιστα ο μοριακός έλεγχος αυτή την φορά δεν θα γίνει στα Γιάννινα αλλά σε άλλο εργαστήριο, το οποίο θα επιλέξει ο ΕΟΔΥ, χωρίς να το έχει γνωστοποιήσει στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί τόσο στις οικογένειες όσο και στις υπηρεσίες είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, μετά από την εξέλιξη αυτή προσανατολίζεται να καλύψει το οικονομικό κόστος ώστε οι επτά αστυνομικοί να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε μοριακό έλεγχο και σε ιδιωτικό εργαστήριο, ώστε να λάβει τέλος η περιπέτεια και οι ώρες αγωνίας.

Όπως σημειώνουν κύκλοι της αστυνομίας και του τελωνείου, ο ΕΟΔΥ ουσιαστικά αμφισβητεί την αξιοπιστία του μοριακού ελέγχου που έγινε, κάτι που δεν έχει συμβεί άλλη φορά μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ