Κ. Τασούλας: Ολόκληρο το στρατόπεδο Βελισσαρίου στο Δήμο

stratopedo velisariou

Την αποδέσμευση όλου του στρατοπέδου Βελισσαρίου, δηλαδή του συνολικού εμβαδού του των 580 στρεμμάτων και την αξιοποίηση του από τον Δήμο Ιωαννιτών εξετάζει πλέον ευνοϊκά για πρώτη φορά το Ταμείο Εθνικής Άμυνας(ΤΕΘΑ) που είναι επιφορτισμένο με την διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Στρατού. 

Αυτό κάνει γνωστό με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Σημειώνει δε ότι μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού το ΤΕΘΑ δεν περιορίζεται στην παραχώρηση τμήματος 335 μόνο στρεμμάτων του στρατοπέδου, όπως είχε πληροφορήσει τον Δήμο τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά αναζητά βατές λύσεις εξασφάλισης των δικαιωμάτων του σε άλλη ισάξια πολεοδομημένη δημοτική έκταση εκτός του χώρου του στρατοπέδου.  Επιπλέον διεκδικεί να αναληφθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση το κόστος κατασκευής και μετεγκατάστασης 2 κτιρίων, του Λόχου Υλικού Πολέμου και του Λόχου Τεχνικού. 

«Όλα αυτά δείχνουν πως το θέμα αυτό παίρνει άλλη επιτέλους τροπή και η λύση που θα ωφελεί και τις δύο πλευρές μπορεί πλέον να επιτευχθεί.  Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει για μια ακόμη φορά πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ό,τι λέει το κάνει και πως μία χρονίζουσα εκκρεμότητα οδηγείται βάσιμα σε μία ανεπανάληπτα θετική εξέλιξη για το λεκανοπέδιο, τόσο πολεοδομική όσο και σε επίπεδο ανάπλασης και βελτίωσης επιπέδου συνθηκών ζωής» σημειώνει στη δήλωση. 

Την ίδια στιγμή δρομολογείται ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου στην τακτική αεροπορική γραμμή Ιωαννίνων-Ηρακλείου γεγονός που επίσης συνδυαζόμενο με τη χθεσινοβραδινή άφιξη της πρώτης πτήσης από Τελ Αβίβ αποδεικνύει ότι οι περαιτέρω τουριστικές προοπτικές του νομού μας είναι κάτι περισσότερο από ευοίωνες.

Ο κ. Τασούλας συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία μίλησε μαζί με τους συνυποψηφίους του στην μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ όπου και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη υπερψήφισης της ΝΔ για να συνεχισθεί η ανοδική πορεία της χώρας και της Ηπείρου που ξεκίνησε το 2019.  Ζήτησε την πρωτιά για τη ΝΔ στο νομό λέγοντας πως η Ηπειρος και τα Γιάννενα θα πρωτοστατήσουν στην επικείμενη μεγάλη νίκη της ΝΔ που θα επιτρέψει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βελτιώσει αποφασιστικά το εισόδημα των Ελλήνων και τις υπηρεσίες παιδείας, υγείας και ασφάλειας προς τους πολίτες. 

Τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου ο κ.Τασούλας επισκέπτεται συνοικίες της πόλεως των Ιωαννίνων επικοινωνώντας με πολίτες και δεχόμενος φίλους και εκπροσώπους φορέων στο πολιτικό του γραφείο, ενώ την Τρίτη 16-5 συνόδευσε τη λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου Μετσόβου Νεομάρτυρος Νικολάου στο Μέτσοβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ