Κ. Τασούλας: Δηλώσεις για Σκόπια κι Αλβανία

Ιδιαίτερη προσοχή στο ενδεχόμενο συμφωνίας με την Αλβανία συνέστησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, σε συνέντευξη που έδωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.

Ο Κώστας Τασούλας, μιλώντας στη Βίκυ Μιχέλη, τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν κακή και επιζήμια και υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει.

Ερωτώμενος για την περίπτωση μιας ανάλογης συμφωνίας με την Αλβανία, τόνισε πως το θέμα αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι και στην Αλβανία η εθνικιστική επιρροή είναι φανερή.  Τόσο στα σχολικά βιβλία,  όπου και πάλι η Αλβανία με τη νέα σχολική χρονιά αφήνει προκλητικά αδιόρθωτα και απαράλλακτα όλα τα αλυτρωτικά στοιχεία σε αυτά που δείχνουν «κατάληψη» της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας από την Αλβανία, όσο και στην άρνηση από πλευράς επισήμου Αλβανίας της ύπαρξης του δήθεν τσάμικου ζητήματος. 

Τέλος χαρακτήρισε ως εντελώς ασυνάρτητη την κυβερνητική στάση τόσο στο θέμα του δημοψηφίσματος των Σκοπίων όπου το ΥΠΕΞ το θεωρεί νόμιμο και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης το θεωρεί άκυρο, όσο και στο θέμα του σχεδίου του Προϋπολογισμού, όπου αναμένεται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, να υπάρξει το πρωτοφανές στα χρονικά να εγγραφούν δύο ενδεχόμενες περιπτώσεις για τις συντάξεις, δηλαδή είτε να περικοπούν είτε όχι! 

Όλα αυτά τα φαινόμενα, προσέθεσε, σοβαρής αρρυθμίας και ανεπανάληπτης επιπολαιότητας επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, την ανάγκη, μέσω εκλογών, η χώρα να απαλλαγεί μια ώρα αρχύτερα από την  σημερινή Κυβέρνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ