Κ. Κυρίτσης.. Προέχουν οι πολιτικές και μετά τα πρόσωπα..

k kiritsis

«Η πρόσφατη εμπειρία των ευρωεκλογών αποτελεί για όλους μας μια σημαντική ευκαιρία αναστοχασμού και αυτοκριτικής».

Αυτό τονίζει σε άρθρο του ο Κωνσταντίνος Κυρίτσης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων και πρώην εκπρόσωπος τύπου.

Υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν αυτό που επεδίωκε το ΠΑΣΟΚ όμως πέρα από τα πρόσωπα σημαντικότερες είναι οι πολιτικές.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η πρόσφατη εμπειρία των ευρωεκλογών αποτελεί για όλους μας μια σημαντική ευκαιρία αναστοχασμού και αυτοκριτικής. Παρά την αφοσίωση και τις προσπάθειες όλων, το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας, ειδικά όσον αφορά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Αυτή η πραγματικότητα μας καλεί να επικεντρωθούμε στις πολιτικές και στις λύσεις που προσφέρουμε στους πολίτες, και όχι να παρασυρθούμε σε εσωκομματικές διαμάχες, αμφισβητήσεις και ανθρωποφαγία.

Σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι πολλές και πολυδιάστατες, είναι κρίσιμο να αναδείξουμε τις προγραμματικές μας θέσεις και τις πολιτικές προτάσεις που θα δώσουν απαντήσεις στα καίρια ζητήματα της κοινωνίας μας. Ας θυμηθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα το κίνημα που έφερνε αλλαγές και καινοτόμες λύσεις για τον λαό.

Οφείλουμε, όμως, να αναγνωρίσουμε ότι η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί ενότητα και σταθερότητα. Η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στις δημοκρατικές μας διαδικασίες πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι η εσωκομματική αντιπαράθεση και η αμφισβήτηση της ηγεσίας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κινήματος, πριν καν τουλάχιστον συζητήσουμε για τις πολιτικές, την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τις λάθος στοχεύσεις, την αναθεώρηση προτάσεων και τα λάθη στελεχών πρώτης γραμμής. Η στείρα αντιπαράθεση αποκλειστικά στο πρόσωπο της ηγεσίας, αποδυναμώνουν την ενότητα και την ικανότητά μας να προχωρήσουμε μπροστά με σθένος και αποφασιστικότητα ενώ παράλληλα αποδυναμώνουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του κινήματος, δίνοντας παράλληλα  πολιτικά όπλα στους αντιπάλους μας να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες και ανευθυνότητες.

Όσοι επιλέγουν να εκμεταλλευτούν την παρούσα συγκυρία για να προωθήσουν προσωπικές ατζέντες, θα πρέπει να αναλογιστούν το κόστος των πράξεων τους για το συλλογικό καλό.

Αντί να εστιάζουμε στις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις, ας επικεντρωθούμε στις πολιτικές μας προτεραιότητες και στη συνεργασία για την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας απαιτούν ενότητα, συνεργασία και μια σαφή στρατηγική για το μέλλον.

Ας δεσμευτούμε όλοι, με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, να προχωρήσουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ικανότητά μας να ενώνουμε δυνάμεις και να προχωρούμε μπροστά με στόχο την πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού λαού. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναγεννήσουμε το κίνημά μας και να επανατοποθετηθούμε ως κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Στο ΠΑΣΟΚ τέλος, όλα τα θέματα μπορούν να συζητηθούν, ακόμα και το ζήτημα του Προέδρου, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Ωστόσο, η σημασία του χρόνου και του τρόπου με τον οποίο γίνεται αυτή η συζήτηση είναι κρίσιμη. Η οργάνωση και η στρατηγική των συζητήσεων πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να διασφαλίζεται η ενότητα και η συνοχή του κόμματος. Είναι σημαντικό να επιλέγονται οι κατάλληλες στιγμές για να ανοίγουν τέτοια ζητήματα, με στόχο να επιτυγχάνονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη λήψη αποφάσεων και την προώθηση του κινήματος προς τους στόχους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ