Κ. Καψάλης: Σημαντικά οφέλη από το αιολικό

Ως μία μεγάλη παρέμβαση με σημαντικά οφέλη για τον τόπο, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, το αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στον Κασιδιάρη.

Το αιολικό (Κασιδιάρης 1 και Κασιδιάρης 2) αναπτύσσεται σε δύο φάσεις, στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στην χώρα.

Πρόκειται σίγουρα για το μεγαλύτερο που κατασκευάζεται στην Ήπειρο.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μετά τις μικρές καθυστερήσεις που υπήρξαν στην αδειοδότηση του «Κασιδιάρη 2».

« Ο Δήμος μας θα ωφεληθεί ποικιλοτρόπως από την ύπαρξη του αιολικού πάρκου. Επρόκειτο για μία περιοχή απρόσιτη που αλλάζει πλέον όψη με τις διανοίξεις δρόμων και θα αξιοποιηθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πωγωνίου.

Συγχρόνως, όπως τόνισε ο κ. Καψάλης, γίνονται ανταποδοτικά έργα σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου ενώ οι Τοπικές Κοινότητες που εφάπτονται θα έχουν σημαντική μείωση στο ηλεκτρικό κόστος. «Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση στο Δήμο Πωγωνίου και η απόφαση για την υλοποίηση του έργου ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ θετική ήταν και η άποψη των φορέων και δημοτών σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση που είχαμε πραγματοποιήσει στον Παρακάλαμο. Παρακολουθούμε στενά τις εργασίες τόσο με μελετητές και δασολόγους όσο και με περιβαλλοντολόγους ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ