Κ. Γάτσιος: «Ο Κυριάκος με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια»

gatsios kostas

Με μία σκληρή δήλωση σχολιάζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γάτσιος την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Ήπειρο από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη δήλωσή του ο κ. Γάτσιος αναφέρει:

Τελικά δεν ήταν τυχαίες οι συνεχείς αναβολές της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της Ηπείρου. Γιατί η χθεσινή παρουσία του στα Γιάννινα απέδειξε ότι αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε και όλη την τετραετία που πέρασε. Και το δήθεν «συνεκτικό σχέδιο», που ήρθε για να παρουσιάσει, δεν είναι τίποτε άλλο από σκόρπια έργα, πολλά εκ των οποίων χωρίς εξασφαλισμένους πόρους, χωρίς συγκεκριμένους φορείς υλοποίησης και χωρίς χρονοδιαγράμματα.

Το μόνο που υπάρχει είναι λόγια, «τσιτάτα» και επισκέψεις για επικοινωνιακά ενσταντανέ. Ο πρωθυπουργός ήρθε στα Γιάννινα για να μας πει ότι θα κάνει μέχρι το 2030 πολλαπλάσια όσων μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει την περασμένη τετραετία και τα οποία τελικά δεν έκανε. Και, δυστυχώς, με τους ρυθμούς που «τρέχει» αυτή η κυβέρνηση, όχι το 2030 δε θα γίνουν όσα για μία ακόμη φορά έταξε, αλλά ούτε το 2130!

Η δημοπράτηση του ήδη «κουτσουρεμένου» οδικού άξονα Ιωάννινα–Κακαβιά έχει καταντήσει ανέκδοτο, καθώς μεταφέρεται από χρονιά σε χρονιά και από μήνα σε μήνα. Οι δεσμεύσεις για χρηματοδότηση της μελέτης για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου έγιναν αέρας, η νοθεία στη φέτα συνεχίζεται παρά τα μεγάλα λόγια, και το Προεδρικό Διάταγμα της Παμβώτιδας παραπέμπεται για την επόμενη τετραετία. Ελπίζει κάποιος η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου να μην αποδειχθεί και αυτή μία φρούδα υπόσχεση.

Ο Κυριάκος με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια! Αλλά όσο και αν προσπάθησε χθες, αμφιβάλω αν κατάφερε να πείσει ακόμη και τους οπαδούς του κόμματός του. Γιατί πλέον οι Ηπειρώτες ξέρουν. Και θα συγκρίνουν το έργο του όχι μόνο με το τι έγινε την τετραετία της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως ο ίδιος τους κάλεσε να πράξουν, αλλά με το τι υποσχέθηκε ο ίδιος για την Ήπειρο την τετραετία της δικής του διακυβέρνησης και το τι τελικά έκανε. Και η σύγκριση θα δείξει ότι όχι μόνο η κυβέρνησή του έβαλε όλα αυτά τα χρόνια χαμηλά τον πήχη για την Ήπειρο, αλλά τελικά κατάφερε να περάσει από κάτω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ