Κ. Δαρδαμάνης: Υπάρχει ελπίδα

Είναι από τα νέα πρόσωπα στην τοπική πολιτική σκηνή. Ο Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων διεκδικεί για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών.

Καθώς η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώνεται μιλά στο Epiruspost για την εμπειρία του, καταθέτει τις απόψεις του για τις προτεραιότητες στο Νομό και επισημαίνει ότι «υπάρχει ελπίδα» την οποία εγγυάται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  • Ποιος είναι ο λόγος που σας οδήγησε στην απόφαση να μετέχετε στο ψηφοδέλτιο και να διεκδικείτε θέση βουλευτή στο Νομό Ιωαννίνων.

Στη διάρκεια της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, παρακολούθησα την υπεύθυνη στάση που κράτησε η ΝΔ προτάσσοντας πάντα το εθνικό συμφέρον. Μέσα δε από την πρωτοποριακή  διαδικασία της δημιουργίας του μητρώου στελεχών της ΝΔ, που καθιέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην οποία συμμετείχα, διαπίστωσα τη σοβαρή προσπάθεια για ανανέωση που γίνεται. Η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος και το αξιακό πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει, με ενέπνευσαν να συνταχθώ με  όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό του προέδρου ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι που ετέθησαν για την ανόρθωση της οικονομίας και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πατρίδας μας. Επειδή ζω στα Γιάννενα και πιστεύω στη δυναμική αυτού του τόπου, αποδέχτηκα με χαρά την τιμή που μου έγινε να είμαι υποψήφιος βουλευτής του νομού Ιωαννίνων, γιατί θα ήθελα να συμβάλω στο μέτρο που μου αναλογεί, ώστε τα Ιωάννινα να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

–          Οι νέοι κατά κανόνα απαξιώνουν την πολιτική. Μπορεί η εικόνα αυτή να αναστραφεί.

Δικαίως οι νέοι είναι καχύποπτοι αν αναλογιστούμε τα πολλά παραδείγματα των αναξιόπιστων πολιτικών που διαχρονικά απογοήτευσαν τον κόσμο εφαρμόζοντας τη λαϊκίστικη πολιτική τους, προσβλέποντας μόνο σε μικροπολιτικά οφέλη. Η ΝΔ δεν υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιηθούν. Μιλάει με ειλικρίνεια στους πολίτες θέτοντας μόνο ρεαλιστικούς στόχους, ενώ θα μπορούσε ανέξοδα να υποσχεθεί πολλά περισσότερα. Πιστεύω λοιπόν ότι όταν οι νέοι μας διαπιστώσουν τη συνέπεια λόγων και έργων της ΝΔ  θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τους στη πολιτική γενικότερα. Αυτό εξαρτάται επίσης εν πολλοίς και από την στάση της αντιπολίτευσης.

–          Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις σας στο Νομό Ιωαννίνων ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η ανεργία των νέων αλλά και μεγαλύτερων συμπολιτών μας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα. Το παραγωγικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, οι νέοι μας, φεύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας. Αυτό συγχρόνως μεγεθύνει και το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος και η χώρα μας γενικά.

–          Γιατί κάποιος σήμερα να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία; Τι μπορεί να εγγυηθεί σε μία χώρα που έχει υποφέρει από τα μνημονιακά μέτρα.

Η ΝΔ με την οικονομική της πολιτική θα προσελκύσει επενδύσεις, απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Θα δημιουργηθούν έτσι οι συνθήκες ώστε οι ξενιτεμένοι νέοι μας να επιστρέψουν στην πατρίδα. Αυτό θα δώσει λύση και στο δημογραφικό πρόβλημα. Υπάρχει επίσης ισχυρή πολιτική βούληση ώστε με μέτρα στοχευμένα να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

–          Η ανάπτυξη είναι η λέξη που κυριαρχεί και σε αυτή την προεκλογική αναμέτρηση. Ποια είναι η δική σας γνώμη, πολύ περισσότερο από την στιγμή που είστε νέος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη μείωση της φορολογίας και της γραφειοκρατίας θα δώσει πνοή στην ιδιωτική πρωτοβουλία και θα έρθουν επενδύσεις που τόσο χρειάζεται ο τόπος, για να πάρει οξυγόνο η οικονομία και να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Ο κόσμος δεν θέλει να ζει στη μιζέρια με επιδόματα αλλά να έχει μια αξιοπρεπή δουλειά, να είναι δημιουργικός. Τα επιδόματα θα διατηρηθούν για τους ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται.

–          Στους νέους της περιοχής τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε.

Υπάρχει ελπίδα. Στηρίξτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε με αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, που θα στελεχώνεται από τους άριστους στον τομέα τους υπουργούς, να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα ανορθώσουν την οικονομία της χώρας μας, θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της πατρίδας μας και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες ευημερίας για όλους μας. Για τη χώρα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ