Ιστιοπλοϊκό με σημαία Τουρκίας μετέφερε 33 αλλοδαπούς

Στον εντοπισμό τριάντα τριών αλλοδαπών και στη σύλληψη δύο  αλλοδαπών ηλικίας 28 και 22 ετών προέβησαν, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν, έξω από το λιμένα Λυγιάς Πρέβεζας, ιστιοπλοϊκό σκάφος με όνομα ”SELANIK 1” σημαίας Τουρκίας, το οποίο θεωρείτο ύποπτο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από τις ακτές Θεσπρωτίας ή Πρέβεζας, προς τις ιταλικές ακτές, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν δύο  Ι.Χ.Ε. οχήματα τα οποία μετέφεραν τους εν λόγω αλλοδαπούς στην περιοχή επιβίβασής τους.

Το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νότια Αντίπαξων,  όπου, κατά τη διενέργεια ελέγχου εντοπίστηκαν οι αλλοδαποί επιβαίνοντες, οι οποίοι στερούνταν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, καθώς και οι δύο αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Το “SELANIK 1” και οι αλλοδαποί επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο λιμένα Ηγουμενίτσας με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνται δύο ημεδαποί, ως συνεργοί στη μεταφορά και διευκόλυνση των αλλοδαπών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοπλοϊκό σκάφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ