Ήρθε η ώρα για το στοιχειωμένο ΠΕΔΥ..

Έχουν περάσει 15 χρόνια από την ώρα που είχε ολοκληρωθεί το Περιφερειακό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας… Ένα ολοκαίνουριο κτίριο, εξοπλισμένο με ότι καλύτερο διέθετε η εποχή.

Είναι το πασίγνωστο πλέον κίτρινο κτίριο των Αμπελοκήπων.. Στοιχειωμένο όπως το αποκαλούν πολλοί!

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.000 τμ και έχει αύλειο χώρο περιμετρικά ενώ αν και κλειστό φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι. Το εργαστήριο κατασκευάστηκε προ δεκαπενταετίας με πόρους του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και εξοπλίστηκε πλήρως με υπερσύγχρονα (για την εποχή εκείνη) μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας με σκοπό την προαγωγή της δημόσιας υγείας (διάγνωση, πρόληψη και λύση υγειονομικών και επιδημιολογικών προβλημάτων, μικροβιολογικός έλεγχος υδάτων, τροφίμων και ποτών, κλπ).

Το 2005 εντάχθηκε στο Δίκτυο Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, υπό την εποπτεία του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και το 2009 είχε ανακοινωθεί η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του και ο ορισμός του Επιστημονικού του Υπευθύνου. Παρότι ακολούθησαν κι άλλες αντίστοιχες δημόσιες εξαγγελίες, το ΠΕΔΥ Ηπείρου δεν λειτούργησε ποτέ με τον εργαστηριακο εξοπλισμό μεγάλης αξίας, να έχει σχεδόν αχρηστευτεί..

Τώρα φαίνεται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει έτοιμο να προχωρήσει στη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, αποδεικνύοντας ότι στην Ελλάδα πολλά πράγματα έχουν τους δικούς τους ρυθμούς και για κάποια άλλα ποτέ δεν είναι αργά…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ