Μια υπόθεση που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας. Πρόκειται για μια κλοπή που δεν ξεχωρίζει μόνο για τη λεία της, αλλά για τη σύνθεση της «συμμορίας».
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (6-5-2026), ένας ημεδαπός άνδρας εντόπισε το σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Άρτα.
Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η πόρτα ήταν ανασφάλιστη, μπήκε στο εσωτερικό και αφαίρεσε το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.000 ευρώ.
Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι έξω από την οικία, μέσα στο αυτοκίνητο διαφυγής, τον περίμενε η ανήλικη κόρη του, η οποία εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, εξασφαλίζοντας ότι ο πατέρας της θα ολοκλήρωνε την παράνομη πράξη του ανενόχλητος.
Οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στα ίχνη τους και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του πατέρα και της ανήλικης, ενώ από το «κάδρο» δεν λείπει και η μητέρα της κοπέλας, η οποία κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας της ανήλικης.
Η δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, όμως η κοινωνική κατακραυγή για έναν γονιό που «εκπαιδεύει» το παιδί του στην παρανομία είναι ήδη τεράστια.