Ιωάννου: Τι συμβαίνει με το Jumbo

Το Jumbo δεν είναι το μοναδικό κατάστημα που λειτουργεί τις Κυριακές στην Πρέβεζα. Είναι μάλιστα ένα από τα τελευταία που κάνουν χρήση όσων προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Αλλά είναι και το μοναδικό για το οποίο προκλήθηκε μέγας θόρυβος!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου απαντώντας σχετικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανέφερε ότι το θέμα προκλήθηκε μετά την τοποθέτηση τοπικού βουλευτή σε ραδιοφωνική εκπομπή που κάνει πρώην αυτοδιοικητικός παράγοντας της Πρέβεζας.

Σημείωσε ότι με βάση το νόμο του 2013 και ύστερα από διαβούλευση που είχε γίνει στην Πρέβεζα τις Κυριακές λειτουργούν όλη την διάρκεια του έτους καταστήματα στην Κοινότητα Καναλίου ενώ από την 1η Απριλίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μπορούν να λειτουργήσουν τις Κυριακές καταστήματα στη Δημοτική Ενότητα Πάργας και ουσιαστικά σε όλη την παραλιακή ζώνη όπως και στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας.

Το 2017 ο νόμος τροποποιήθηκε δίνοντας το δικαίωμα και σε άλλα καταστήματα, κυρίως αλυσίδες. Η Περιφέρεια δεν είχε πλέον καμία εμπλοκή.

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, στην Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας λειτουργούν εδώ και χρόνια δεκάδες καταστήματα τις Κυριακές, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί κανείς.

Τόνισε δε ότι όποια απόφαση ληφθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα έχει εφαρμογή από την επόμενη χρονιά και δεν θα αφορά το Jumbo αλλά το σύνολο των καταστημάτων.

«Μία απόφαση δεν μπορεί να κλείσει μόνο το Jumbo αλλά θα τους κλείσει όλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ