Ιωάννινα: Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη «Συμφωνία του Αθλητή» με ελεύθερη είσοδο

liriki simfonia

Στα Ιωάννινα φτάνει η περιοδεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η Λυρική ταξιδεύει στην Ελλάδα», φέρνοντας στο κοινό το μουσικό έργο «Η συμφωνία του Αθλητή» του Αλέξανδρου Μούζα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2026, στις 20:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Ιωαννιτών και τη Διεύθυνση Πολιτιστικών Θεσμών, Εκδηλώσεων και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι συντελεστές της παράστασης

Τη μουσική, το λιμπρέτο και τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο Αλέξανδρος Μούζας, ενώ τη σκηνοθεσία, καθώς και τη σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια, έχει η Άννα-Μόσχα Καμπόσου.

Στον σχεδιασμό ήχου και την ηχοληψία συμμετέχουν οι Γιάννης Συγλέτος και Κώστας Γεμιστός.

Επί σκηνής εμφανίζονται:

  • Έφη Παπαδοπούλου (υψίφωνος)
  • Πάρις Παρασκευάδης (τενόρος)
  • Χρήστος Ραμμόπουλος (βαρύτονος)

Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί:

  • Οδυσσέας Σιωζόπουλος (κλαρινέτο)
  • Γιάννης Νίνα (βιολοντσέλο)
  • Γιώργος Κοσμάς-Πετράντης (πιάνο)
  •  

Συμμετοχή τοπικών φορέων

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, το οποίο συμμετέχει με τη Νεανική Χορωδιακή Ομάδα της Cantus – Μικτής Χορωδίας, υπό τη διδασκαλία της Κωνσταντίνας Μήλια.

Παράλληλα, συμμετέχει κουιντέτο εγχόρδων και πνευστών από μαθητές του ωδείου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γεωργίου Χλίτσιου.

Στην παραγωγή συμβάλλουν επίσης ο ΣΚΑ Ιωαννίνων και το URBANDANCE QUALITY MIKE G.

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Το πρόγραμμα «Η ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα» υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.