Γιατί η Κουμουνδούρου επιτίθεται στην Όλγα Γεροβασίλη!

gerovasili

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει γιατί οι λεγόμενοι «κύκλοι της συλλογικής ηγεσίας» του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν πάλι βαρύ πυροβολικό κατά της Όλγας Γεροβασίλη, ζητώντας της επιτακτικά να παραδώσει την βουλευτική της έδρα.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της Αρτινής πολιτικού για την προοπτική συμπόρευσης με το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα (ΕΛ.Α.Σ.). Μάλιστα, η Κουμουνδούρου έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει μέχρι και τον πρώην Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον λίγο-πολύ ως «ενορχηστρωτή» σχεδίου διάλυσης!

Μόνο που στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως ξεχνούν κάτι βασικό: Η Όλγα Γεροβασίλη δεν εκλέχτηκε βουλευτής Άρτας τυχαία, ούτε υπήρξε ένα «περαστικό» στέλεχος. Υπήρξε η σταθερή πυξίδα του χώρου σε πολύ πιο δύσκολες καταιγίδες, κρατώντας θεσμική στάση ακόμα κι όταν το καράβι έμπαζε νερά από παντού.

Το να ζητούν σήμερα την έδρα από μια πολιτικό που εκπροσωπεί αυθεντικά την Ήπειρο και έχει αποδείξει τη διαδρομή και το ήθος της στην Αριστερά, μάλλον περισσότερο αμήχανη αμυντική τακτική θυμίζει, παρά πολιτική ισχύ.

Η Όλγα Γεροβασίλη απλώς διαβάζει τις εξελίξεις πριν από τους άλλους — όπως έκανε πάντα. Κι αν κάποιοι εκνευρίζονται επειδή η ίδια επιλέγει να παραμείνει ωφέλιμη στον προοδευτικό χώρο και την τοπική κοινωνία αντί να εγκλωβιστεί σε περιχαρακώσεις, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google