Ιωάννινα, γύρος δεύτερος.. Η μεγάλη κεντροδεξιά δεξαμενή

ekloges23

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο ένας από τους δύο της Ηπείρου που οδηγείται στον δεύτερο γύρο για την εκλογή δημάρχου.

Είθισται να λέγεται ότι ο δεύτερος γύρος ξεκινά από το μηδέν. Το παρελθόν δείχνει ότι στην επαναληπτική αναμέτρηση δεν υπάρχουν φαβορί και τα προγνωστικά πολλές φορές ανατρέπονται.

Η αναμέτρηση της Κυριακής βρίσκει αντιπάλους τον Θωμά Μπέγκα και τον Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Είναι οι δύο που συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά και από την Δευτέρα βρίσκονται ξανά σε τροχιά εκλογών.

Πέντε παρατάξεις έμειναν εκτός δεύτερου γύρου. Οι τρεις από αυτές, οι μεγαλύτερες, προέρχονται κατά βάση από την κεντροδεξιά.

Οι παρατάξεις της Τατιάνας Καλογιάννη, του Νίκου Γκόντα και του Παντελή Κολόκα έχουν συγκεντρώσει συνολικά σχεδόν 15 χιλιάδες ψήφους.

Οκτώ χιλιάδες ψήφους έλαβε η Τατιάνα Καλογιάννη, 5.302 ο Νίκος Γκόντας, 3.557 ο Παντελής Κολόκας.

Με δεδομένο ότι οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Αριστερής Παρέμβασης- Αγωνιστικό Μέτωπο, τοποθετήθηκαν επίσημα δίνοντας για γραμμή για άκυρο και λευκό, η κεντροδεξιά δεξαμενή είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το αποτέλεσμα.

Κρίσιμος παράγοντας επίσης της αναμέτρησης είναι η συμμετοχή στην κάλπη. Συνήθως ο δεύτερος γύρος έχει μεγαλύτερη αποχή από τον πρώτο όπου στην περίπτωση του Δήμου Ιωαννιτών έφτασε στο 39,6%.

Το κοντέρ για τους δύο μονομάχους έχει μηδενιστεί.

Η συμμετοχή στην κάλπη και η στάση που κρατήσει η πλειοψηφία όσων στήριξαν τις τρεις παρατάξεις της κεντροδεξιάς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ