Ιωάννινα 2023: Καταψήφισε για τη Δομπόλη

kalogianni st

Την δημοπράτηση για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη καταψήφισε η παράταξη «Ιωάννινα 2023». Η στάση της παράταξης έγινε γνωστή με συνέντευξη τύπου δύο ώρες πριν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής από την επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη.

Η κ. Καλοιγιάννη καταλόγισε και πάλι προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού στη Δημοτική Αρχή, διαφώνησε με το σύστημα μελέτης- κατασκευής εκτιμώντας ότι το έργο δεν είναι πολύπλοκο ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση.

Υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή δεν έλαβε υπόψιν της προηγούμενους σχεδιασμούς για  χωροθέτηση δημαρχείου και δεν έχει στρατηγική και σχέδιο.

«Αρχικά, για το κτίριο, πρότεινε εκπαιδευτική χρήση, ακολούθως τη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών, μετά χρήσεις παιδείας και πολιτισμού και κατέληξε στη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί ο Δήμαρχος βιάστηκε και ζήτησε το ακίνητο αυτό, το οποίο και παραχωρήθηκε στον Δήμο με ενοίκιο, χωρίς όμως προηγούμενα να έχει προχωρήσει σε μία συνολική καταγραφή του κτιριακού αποθέματος του Δήμου και σε μία σοβαρή αποτύπωση των αναγκών της πόλης από τα οποία θα προέκυπτε και η καταλληλότερη χρήση του κτιρίου στη Δομπόλη» υποστήριξε!

Η κ. Καλογιάννη ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή αδημονεί για το πότε θα εγκατασταθεί ένας κατασκευαστής για αυτό και επέλεξαν να προχωρήσουν με το σύστημα της μελέτης-κατασκευής, το οποίο καταλήγει, επί της ουσίας, σε έναν μειοδοτικό διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για μία σύγχρονη και καινοτόμα αρχιτεκτονική πρόταση ή για την ασφάλεια της κατασκευής ή για τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης του έργου. 

«H θητεία και η πορεία του δημάρχου ως προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας με τους κυρίους Φίλιο και Μπέγκα, πιθανώς να τον ωθεί να μπερδεύει το είναι και το φαίνεσθαι. Το ποθούμενο και το εφικτό. Επικοινωνείς κάτι που υπάρχει. Όχι κάτι που φαντασιώνεσαι.

Αυτά όμως είναι θέματα προσωπικά.

Τα πολιτικά θέματα που αφορούν τον δήμο είναι αυτά που εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί το 2019 από τους δημότες. Ο δήμαρχος και οι -κατά περίπτωση- αντ’ αυτού αποδεικνύονται ανεπαρκείς να διαχειριστούν, έστω, και τα θέματα αυτά.

Είναι προφανές ότι δεν συμφωνούμε με την δρομολόγηση του θέματος από τη δημοτική αρχή, όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, και κυρίως για το θέμα αυτό δεν θα υπερψηφίσουμε την έγκριση ενός φακέλου που αντί για μελέτες, έχει εφημερίδες» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ