Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

ARGIROMOUSEIO

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (28/3-3/4) οργανώνει, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου (ώρα 11:00) εργαστήρι, με τίτλο «Χέρια Ενωμένα», για παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών, με τη συμμετοχή ενός γονέα/κηδεμόνα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της τεχνίτριας Βάσως Σκόπη θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες. Αξιοποιώντας διαφορετικά μέταλλα και την τεχνική της σφυρηλάτησης, θα κατασκευάσουν μια ομαδική εικαστική δημιουργία, ένα σύμπλεγμα χεριών, το οποίο σηματοδοτεί την αξία της ανθρώπινης επαφής που έλειψε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά θα φτιάξουν και τα δικά τους κοσμήματα σε μορφή χεριού.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Our Hands in Unison”.

Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσε, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, τις ΕΗΧ.

Η συμμετοχή στη δράση και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ