Ικανοποίηση από την αναδιάρθρωση στην ΕΛΑΣ

Τον ερχόμενο Μάιο, με την συμπλήρωση ενός έτους από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα γίνει και η πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων του εγχειρήματος αυτού.

Η αναδιάρθρωση στην Ήπειρο έφερε ένα Αστυνομικό Τμήμα σε κάθε καλλικρατικό Δήμο ενώ από τις υπόλοιπες αλλαγές η πιο σημαντική είναι η ίδρυση και η λειτουργία του Τμήματος Άμεσης Δράσης, το οποίο παρουσιάζει άριστα αποτελέσματα.

Το αποτύπωμα των αλλαγών αυτών είναι θετικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στα Γιάννινα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας ο οποίος συμπλήρωσε ότι «τα πολύ θετικά αποτελέσματα θα επιβεβαιωθούν και για την αστυνομία αλλά και για την κοινωνία, τον Μάιο, στην πρώτη αποτίμηση που θα γίνει».

Ο κ. Τσουβάλας συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του. Πέρα από το καλό κλίμα δεν φαίνεται να προκύπτει άλλη είδηση από την συνάντηση αυτή. Άλλωστε εδώ και χρόνια το μόνο που καταγράφεται σε παρόμοιες συζητήσεις είναι οι… καλές προθέσεις των Αλβανών, αλλά το διασυνοριακό έγκλημα παραμένει στα ύψη.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε καλή συνεργασία» σημείωσε ο κ. Τσουβάλας συμπληρώνοντας ότι ο Αλβανός ομόλογός του, του μετέφερε το ειλικρινές ενδιαφέρον για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακηρύξει το 2018 έτος κατά των ναρκωτικών και θα το υποστηρίξει με σειρά δράσεων και συνεργασιών με άλλους φορείς.

Βαρύτητα όμως θα δοθεί και στην μικροεγκληματικότητα καθώς εκεί κρίνεται το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ