Ικανοποιητική η εξέλιξη στα έργα αποχέτευσης

solinesΜε ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσονται τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Λούρου-Στεφάνης –Ωρωπού και του δρόμου Καμαρίνας-Ωρωπού.

Τα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την Στεφάνη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της εσωτερικής δικτύωσης στον Λούρο και η εξυγίανση του χώρου όπου θα εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας οι εργασίες ξεκίνησαν από την Στεφάνη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της εσωτερικής δικτύωσης στον Λούρο και η εξυγίανση του χώρου όπου θα εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός.

«Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων τα οποία χρόνια τώρα ρυπαίνουν τον Λούρο και τον Αμβρακικό Κόλπο» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο θα θωρακίσει το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Εκτίμηση όλων είναι ότι το έργο βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία και εφόσον οι εργασίες συνεχιστούν με αυτό τον ρυθμό το έργο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013. Την ίδια στιγμή ικανοποιητικά εξελίσσεται η βελτίωση του δρόμου Καμαρίνας-Ωρωπού.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2εκ. 800 χιλιάδων ευρώ με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, ενώ σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη θα αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας για τους κατοίκους Λούρου, Πρέβεζας, Ζαλόγγου ενώ θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Κασσώπης, του μνημείου του Ζαλόγγου και του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Νικόπολης. Ήδη έχουν προχωρήσει διαμορφώσεις και άλλα τεχνικά έργα και η ολοκλήρωση του θα γίνει μέσα στο 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ