Ηγουμενίτσα: Και φέτος βραβείο για την κινητικότητα

vraveio igoumenitsa

Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία “Μικρές Πόλεις” απέσπασε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το 2019.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το πράσινο Ταμείο και την Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος συνοδευόμενος από τον κ. Παντελή Καραπιπέρη, υπεύθυνο του γραφείου προγραμματισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας και την κα Χριστίνα Γόγολου, αρχιτέκτονα του Δήμου και μέλος της ομάδας ΣΒΑΚ του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 είχε ως θέμα τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη και πλαισιώθηκε με δράσεις ποδηλασίας, πεζοπορίας, άθλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Μετά την τελετή βράβευσης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δήλωσε: “Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, προσπαθεί με κάθε μέσο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να δημιουργήσει μια νέα παράδοση σε τομείς όπως η κινητικότητα που είναι βασικό στοιχείο μιας πόλης και η βιώσιμη κινητικότητα απαίτηση των πολιτών. Μετά την πρώτη θέση το 2018, αισθανόμαστε περήφανοι, που όλοι μαζί, Δήμος, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, καταφέραμε και το 2019 να διακριθούμε με τη δεύτερη θέση σε μια διοργάνωση που βοηθάει να αλλάξει η κουλτούρα της καθημερινότητας στην πόλη μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ