Ηγουμενίτσα- Πανεπιστήμιο… αντιπαράθεσης συνέχεια.. Ολομέτωπη επίθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη

Μετά τον Δήμο Ηγουμενίτσας ο οποίος με κάθε ευκαιρία στρέφεται εναντίον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην προχωρήσει η λειτουργία του Τμήματος Διερμηνείας, την σκυτάλη πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης. Ο κ. Πιτούλης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα στην μακροσκελή του δήλωση για να υποστηρίξει ότι υπήρξε διαχρονική η εχθρότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την Ηγουμενίτσα και την Θεσπρωτία.

Το τελευταίο επεισόδιο στην αντιπαράθεση γράφτηκε με αφορμή τις ενημερωτικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην Ηγουμενίτσα και οδηγούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου- πρώην ΤΕΙ.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μίλησε για εμπαιγμό ενώ η Πρυτανεία από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι το Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να έχει παρουσία στην Ηγουμενίτσα και ότι ο σχεδιασμός του δεν είναι αρμοδιότητα κανενός εξωακαδημαικού φορέα.

«Οι αξιότιμοι κύριοι της ακαδημαϊκής κοινότητας για μια ακόμη φορά δεν έδειξαν  τον στοιχειώδη σεβασμό στη Θεσπρωτία,  στη Ηγουμενίτσα και στους αιρετούς εκπροσώπους της. Το ύφος και ο τρόπος των εκφράσεων που χρησιμοποίησαν μας  θύμισαν  δυστυχώς τη διαχρονικότητα παρόμοιων απρεπών συμπεριφορών στις οποίες πολλές φορές  στο παρελθόν έχουν διολισθήσει,  είτε ως ΤΕΙ, είτε ως Πανεπιστήμιο» αναφέρει τώρα ο Αντιπεριφεριεάρχης Θεσπρωτίας.

Στη δήλωσή του σημειώνει ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας ήταν διαχρονικά  υποστηρικτής και στυλοβάτης σε κάθε προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου, ιδία δε της εκπαίδευσης ,  παραχωρώντας κατά καιρούς ΔΩΡΕΑΝ εκτάσεις στα καλύτερα σημεία της Πόλης για την κατασκευή Υποδομών Εκπαίδευσης , υγείας , τουρισμού κ.α. Έτσι και προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως συνεχιστή του ΤΕΙ παραχωρηθήκαν ο χώρος του Παλιού Ξενία και οικόπεδα 20 στρεμμάτων στη Νέα Σελεύκεια  τα οποία όπως δήλωσαν  με αυστηρό τόνο είναι ιδιοκτησία τους.

«Προφανώς τους διαφεύγει όμως , ότι όταν παραχωρούνται δημοτικές εκτάσεις για ένα συγκεκριμένο σκοπό , αν  λόγω αδυναμίας ή ανικανότητας του «νέου ιδιόκτητη»  αυτές δεν αξιοποιούνται  για το σκοπό που του παραχωρήθηκαν, αναγκαστικά πια ο δωρητής εκ του νόμου οφείλει να ζητήσει την επιστροφή τους .

Στην περίπτωση δε τη δική τους   και εφόσον η  απροκάλυπτα αρνητική έως και εχθρική στάση απέναντι στην  Ηγουμενίτσα και τη Θεσπρωτία συνεχιστεί   , επιβάλλεται η επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής τους προκειμένου ο Δήμος και το Δημοτικό συμβούλιο να αναζητήσει πλέον πρόσφορους τρόπους αξιοποίησης τους.

«Φιλέτα» της Πόλης δεν μπορούν να είναι όμηροι των όποιων Ακαδημαϊκών γραφειοκρατικών παραγόντων, αναμένοντας τους δήθεν στρατηγικούς σχεδιασμούς τους όταν είναι πια ξεκάθαρο ότι και η λέξη ακόμη «Ηγουμενίτσα »… τους προκαλεί αλλεργία.

Σε ότι δε αφορά τα περί «ερευνητικών κέντρων και SUMMER CAMPS» και τα περί « εξωστρέφειας στην έρευνα του πανεπιστήμιου σας» τους  θυμίζω , γιατί μάλλον έχουν κοντή η επιλεκτική μνήμη ,    ότι ακόμη αναμένουμε την ίδρυση και λειτουργία του Ινστιτούτου Μεταφορών στην Ηγουμενίτσα που είχε αναγγελθεί με πολλές τυμπανοκρουσίες από το Ίδρυμα τους πολλά χρόνια πριν . 

Τούτων δοθέντων , τους  μεταφέρω σαν εξωακαδημαικός , ότι η συντριπτική πλειοψηφία της θεσπρωτικής Κοινωνίας εξέλαβε την τοποθέτηση των Πινακίδων ως την απόλυτη ειρωνεία  και τον ορισμό του κακόγουστου αστείου , διότι πολύ απλά οι πινακίδες  δείχνουν σε  κάποιον, πως  μπορεί να πάει σε ένα προορισμό,  που πολύ απλά και εξαιτίας τους,   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» καταλήγει ο κ. Πιτούλης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ