Ηγουμενίτσα: Δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες

KRATHTHRIA_THEΕκρηκτική τείνει να γίνει και πάλι η κατάσταση στην Ηγουμενίτσα λόγω της συνεχούς έλευσης λαθρομεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς την Ιταλία.

Το πρόβλημα της παρουσίας των παράνομων μεταναστών στην περιοχή και οι συνθήκες κράτησής τους, αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στη σύσκεψη όπου μετείχαν ο βουλευτής Αντώνης Μπέζας, ο Δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Γιώργος Λελοβίτης και ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Ιωάννης Κοντόπουλος.

Από όλους τους παριστάμενους τονίστηκε ότι η περιοχή δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της κράτησης εκατοντάδων παράνομων μεταναστών, ενώ και οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν.

Μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους κράτησης και υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι άμεση ενέργεια πρέπει να είναι η μεταφορά τους σε κέντρα υποδοχής που ήδη λειτουργούν. Για το λόγο αυτό, το συγκεκριμένο αίτημα, θα τεθεί από το Βουλευτή Θεσπρωτίας και από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας προς το αρμόδιο Υπουργείο και την πολιτική του ηγεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ