Ιερό παρασκήνιο για τη Μητρόπολη Πρέβεζας

IERA_SYNODOSΣτην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πρέβεζας θα προχωρήσει την ερχόμενη Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος και ήδη το παρασκήνιο που δημιουργείται έχει όλα τα χαρακτηριστικά του…Βυζαντίου.

Ίντριγκες, διαπλοκές, πολιτικές παρεμβάσεις, μαγειρέματα κι άλλα. Άλλωστε καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επίσκεψη που πραγματοποίησαν πρόσφατα πολιτικοί παράγοντες της Πρέβεζας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να του μεταφέρουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Και μπορεί οι Ιεράρχες να υποστηρίζουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αποφασίζει το Άγιο Πνεύμα, ωστόσο αρέσκονται συχνά σε διαρροές που θα ζήλευαν και οι πολιτικοί και δείχνουν ότι η εκλογή Μητροπολιτών είναι τελικά έργο… ανθρώπινο.

Στην Πρέβεζα είναι σχεδόν καθολικό το αίτημα για εκλογή στη θέση του Μητροπολίτη του σημερινού αρχιμανδρίτη Θεοδόσιου, ο οποίος υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του μακαριστού Μελέτιου.

Απέναντι στην τοπική κοινωνία και στη βούλησή της φαίνεται ότι βρίσκονται διάφοροι παράγοντες των Αθηνών, εκκλησιαστικοί αλλά και πολιτικοί, οι οποίοι προωθούν και στηρίζουν μία άλλη υποψηφιότητα.

Αυτή του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Τσιρίγκα. Χαρακτηριστικό αλλά και ενδεικτικό του παρασκηνίου είναι το σχόλιο που κάνει το Κυριακάτικο «Παρόν»: «ήρθε ο καιρός να δείξει τις ικανότητές του και εκτός Ιεράς Συνόδου, όπου έχει βοηθήσει αγόγγυστα πολλούς αρχιερείς με τις γνώσεις του και την ταπεινότητά του».

Ο χρόνος μέχρι την Παρασκευή είναι σίγουρα πολύς και το παρασκήνιο θα ενταθεί. Και βέβαια οι Πρεβεζάνοι δεν πρόκειται να παραιτηθούν του δικού τους αιτήματος, το οποίο προβάλλουν με όποιο τρόπο μπορούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ