Η υπηρεσιακή εμπλοκή οδήγησε στο επεισόδιο και τον τραυματισμό

megaro astinomiko

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων καταδικάζει την άνανδρη, απρόκλητη και δολοφονική επίθεση, όπως την χαρακτηρίζει και την οποία δέχθηκε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας από δύο άτομα (πατέρα και γιο) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης των Ιωαννίνων.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε την προηγούμενη Κυριακή. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ενώ λίγες ώρες αργότερα οι συνάδελφοί του συνέλαβαν τον έναν εκ των δύο. Ο δεύτερος παρουσιάστηκε στον ανακριτή την Τετάρτη και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας, ήταν πρώην αστυνομικός με εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις την δεκαετία του 2000.

Η Ένωση Αστυνομικών κάνει λόγο για πρωτοφανές περιστατικό το οποίο φαίνεται ότι είχε την αιτία στο παρελθόν.

«Ο συνάδελφός μας, ο οποίος στο παρελθόν είχε τραυματιστεί από πυρά κακοποιού σε ένοπλη συμπλοκή κατά την διάρκεια  ληστείας, ενώ  έχει βραβευθεί για την δράση του, τον υπηρεσιακό του ζήλο και την μαχιμότητά του, αποδίδει ξεκάθαρα την επίθεση με ανθρωποκτόνο πρόθεση την οποία δέχθηκε, στο γεγονός της υπηρεσιακής του «εμπλοκής» ως ουσιώδης μάρτυρας κατηγορίας σε σοβαρή ποινική υπόθεση του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Το γεγονός αυτό και μόνο, μας προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς το έργο το οποίο παράσχουν καθημερινά χιλιάδες Αστυνομικοί για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια είναι αδιαμφισβήτητο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η δράση τους αυτή να στοχοποιείται.  Τι χειρότερο πρέπει να συμβεί έτσι ώστε να θεσπιστούν ως ιδιώνυμα τα εγκλήματα τα οποία τελούνται σε βάρος αστυνομικών και σχετίζονται με την ενάσκηση των καθηκόντων τους;

     Το Δ.Σ της Ένωσής μας καθώς και το σύνολο των συναδέλφων μας θα βρίσκεται δίπλα στον συνάδελφο και την οικογένειά του στηρίζοντάς τους νομικά αλλά και ηθικά. Θα αναμέναμε όμως, για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό το οποίο λίγο έλειψε να στοιχήσει την ζωή του συναδέλφου μας, ανάλογα αντανακλαστικά και από πλευράς της Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ενώ το συμβάν σχετίζεται ξεκάθαρα με τα στενά όρια του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος και στρεβλώς παρουσιάστηκε «προς τα έξω», ως διένεξη μεταξύ δύο ιδιωτών και ενός εκτός υπηρεσίας αστυνομικού, δυστυχώς η Διοίκηση δεν επέδειξε ούτε καν κατ’επίφαση το ενδιαφέρον της.

Και αυτό μας δημιουργεί ιδιαίτερη πικρία, αγανάκτηση & προβληματισμό!!» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ