Η Raynair επανέρχεται και επιμένει να βάλει τα Γιάννινα στους χειμερινούς προορισμούς

Ryanair

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Raynair, μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, βρίσκεται στην Ελλάδα και την Τρίτη μετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων στην Κρήτη για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο ίδιος είχε συνάντηση και με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια χωρίς εκ μέρους του Υπουργείου να γίνει καμία ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το capital.gr που λίγες μέρες πριν αποκάλυψε τις επιστολές της Ryanair προς το Υπουργείο Τουρισμού για την ανάπτυξη νέων γραμμών η εταιρεία επιμένει να εκδηλώνε ενδιαφέρον για προορισμούς όπως τα Ιωάννινα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γουίλσον, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο, το υπουργείο πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει κάποιο σχέδιο για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού/πτήσεων.

“Εάν είναι ελκυστικό, θα το εξετάσουμε”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής, υπογραμμίζοντας, εκ νέου, τη βούληση της Ryanair να επενδύσει στην Ελλάδα, με την προσθήκη βάσεων και αεροσκαφών, υπό την προϋπόθεση υλοποίησης συγκεκριμένων ενεργειών από την ελληνική κυβέρνηση. 

“Χρειαζόμαστε σταθερότητα και μακροχρόνια δέσμευση για ελκυστικότερες χρεώσεις”, τόνισε ο κ. Γουίλσον, σημειώνοντας ότι “για εμάς, η Ελλάδα παραμένει ένα μεγάλο “κενό”. Θα παραλάβουμε του χρόνου 50 αεροπλάνα και το 2024 ακόμα 50. Έχουμε τη χωρητικότητα, θέλουμε να επενδύσουμε, μπορούμε να διπλασιάσουμε την επιβατική κίνησης προς την Ελλάδα στα 10 εκατ., αναπτύσσοντας και άλλους προορισμούς, όπως ο Βόλος και τα Ιωάννινα” αναφέρει στις δηλώσεις του στο Capital.

Η αποκάλυψη του ενδιαφέροντος της αεροπορικής εταιρείας να εντάξει τα Ιωάννινα στους χειμερινούς της προορισμούς και η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίστηκε η πρόταση από το Υπουργείο Τουρισμού, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο.

Οδήγησε μάλιστα και στην απρόκλητη επίθεση του Βασίλη Κικίλια προς τους ξενοδόχους.

Στην παρούσα φάση και με δεδομένο το ενδιαφέρον της εταιρείας αυτό που χρειάζεται είναι μία ουσιαστική κινητοποίηση στην περιοχή, ανάλογη με αυτή που έγινε στην Κρήτη, ώστε να αναλυθούν όλες οι παράμετροι της πρότασης που κάνει η Ryanair, να εξεταστούν τα δεδομένα και να δρομολογηθούν οι ενέργειες στην περίπτωση που η υλοποίηση της πρότασης είναι εφικτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ