Η Πρυτανεία λύνει το πρόβλημα με τις οφειλές εστιακών

panepistimio eisodos

Λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με τις οφειλές φοιτητών που κάνουν χρήση της εστίας δίνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με απόφαση της Συγκλήτου.

Το Πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα φοιτητικές μέριμνας παρά την υποχρηματοδότησή του τα τελευταία χρόνια.

Παρέχει δωρεάν σίτιση, επιδοτούμενη μεταφορά και στέγαση, όπως και πολλές άλλες υπηρεσίες χωρίς επιβάρυνση στους προπτυχιακούς φοιτητές. Δωρεάν, επίσης, είναι σε όλη την κλίμακα η παρακολούθηση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, ενώ παρέχονται ειδικές εσωτερικές υποτροφίες σε φοιτητές που εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή ή έχουν μόλις λάβει το Διδακτορικό τους Δίπλωμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ποσό των 45€ ανά μήνα είναι η ελάχιστη συμμετοχή των φοιτητών για των κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η λειτουργία των Εστιών, όπως η καθαριότητα, η θέρμανση, ο καθαρισμός λευκών ειδών, για τις οποίες δεν υφίσταται καμία ειδική χρηματοδότηση. Τυχόν οφειλές επί πτυχίω φοιτητών προς τη Φοιτητική Μέριμνα, που βεβαιώνονται σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του Δημοσίου, δεν αποτελούν εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών και τη λήψη Πτυχίου.

Συμπληρώνοντας και εξειδικεύοντας τα μέτρα αυτά, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δίνει τώρα τη δυνατότητα στους πτυχιούχους και προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να έλθουν σε διακανονισμό εξόφλησης ή, σε περίπτωση αδυναμίας, να υποβάλουν σχετικό αιτιολογημένο αίτημα απαλλαγής από το όφελος στην αρμόδια Επιτροπή του Ιδρύματος. Με βάση την απόφαση αυτή, θα εκδοθεί ορθή επανάληψη της έγγραφης ειδοποίησης που επιδόθηκε προηγουμένως από τη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος αναθέτει στην Πρυτανεία την ευθύνη να πληροφορήσει τους φοιτητές και την τοπική κοινωνία, επί τη βάσει συγκεκριμένων αριθμητικών στοιχείων, αναφορικά με τα μέτρα φοιτητικής μέριμνας που ισχύουν και τις σχετικές κατά χρόνο δαπάνες, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του έργου που επιτελείται στο Ίδρυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ