Η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων

Τις περιοδείες, τις επισκέψεις και τις συναντήσεις τους με φορείς της περιοχής συνεχίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος μαζί με τους συνυποψήφιους βουλευτές Άρη Σπέγγο και Φανή Αναγνώστου-Κουμπλομάτη πραγματοποίησαν περιοδεία το Σάββατο 22 Ιουνίου στα χωριά Αγ. Νικόλαος, Βελανιδιά, Αρτοπούλα και Τύρια της Λάκκας Σουλίου.

Κατά την περιοδεία συναντήθηκαν με τους κατοίκους, συζήτησαν για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικά θερμό και ειλικρινές κλίμα και προγραμματίστηκε νέα περιοδεία και στα υπόλοιπα χωριά της Λάκκας Σουλίου τις επόμενες ημέρες.

Ο Γιάννης Καραγιάννης

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας πραγματοποίησε το Σάββατο 22/6 περιοδεία στο Μέτσοβο, το Ανθοχώρι και το Μικρό Περιστέρι, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες, αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού.

Την Κυριακή 23/6 παρέστη στον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και επισκέφτηκε χωριά του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Τη Δευτέρα 24/6 επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ, τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στη Λεωφόρο Γράμμου, τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών & Μετανάστευσης, Κοινωφελών Περιουσιών, Δασών, Υδάτων, Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου.

Ο Σταύρος Καλογιάννης

Σε χωριά των Δήμων Ιωαννιτών και Βορ. Τζουμέρκων περιόδευσε ο υποψήφιος Βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ειδικότερα, το Σάββατο (22/6) επισκέφθηκε τη Μπάφρα, τη Νεοκαισάρεια, την Πεδινή και το Νεοχωρόπουλο, όπου συζήτησε με κατοίκους τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα τους ανέφερε ότι το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπει την καθιέρωση μειωμένου φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, προοδευτική φορολογική κλίμακα, μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και αφορολόγητο ποσό 1000 ευρώ για κάθε παιδί. «Οι θέσεις αυτές», τόνισε ο Σταύρος Καλογιάννης, «μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να περάσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να δημιουργηθούν νέες δουλειές».

Την Κυριακή (23/6) ο Σταύρος Καλογιάννης παραβρέθηκε στο αντάμωμα των Κραψιτών, επισκέφθηκε το Συρράκο, όπου έγιναν με επιτυχία οι αγώνες Syrrako run, το Μιχαλίτσι, τη Βαπτιστή, τους Χουλιαράδες και το Πετροβούνι.

Τη Δευτέρα (24/6) επισκέφθηκε, με όλους τους συνυποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, την Κατσικά και την Ανατολή. Συζήτησε με ανθρώπους της αγοράς αλλά και με στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τις συνεχείς αλλαγές της νομοθεσίας που αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Τόνισε δε την ανάγκη επιτάχυνσης όλων των αδειοδοτικών διαδικασιών.

Για αύριο, Τρίτη 25/6, ο Σταύρος Καλογιάννης έχει προγραμματίσει επισκέψεις σε Υπηρεσίες και τοπικές Κοινότητες..

Η Μαρία Τσολάκη

Με καθημερινές συναντήσεις και συζητήσεις με φορείς και πολίτες, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, κα. Μαρία Τσολάκη, συνεχίζει τον προεκλογικό της αγώνα, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στα θέματα Δημόσιας Τάξης και ασφάλειας των πολιτών καθώς και της αντιμετώπισης των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, τόσο στην Ήπειρο, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αρχικά, η υποψήφια βουλευτής συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένη Πάκο και Κωνσταντίνο Χύτα, αντίστοιχα, οι οποίοι είναι και στο Προεδρείο του Συλλόγου Ηπειρωτών Αστυνομικών ,με τους οποίους διατηρεί μακροχρόνια επικοινωνία.

Μαζί τους συζήτησε όλα τα θέματα που υπάρχουν και αφορούν την συστηματική υποβάθμιση του ρόλου του αστυνομικού καθώς και τις υλικοτεχνικές ελλείψεις και την ανάγκη εκσυγχρονισμού των μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η στήριξή τους στον αγώνα μου, μου δίνει δύναμη. Θα την ανταποδώσω εκπροσωπώντας επάξια τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εφόσον με εμπιστευθούν οι πολίτες του νομού Ιωαννίνων και θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στους δίκαιους αγώνες των Αστυνομικών, από οποιοδήποτε μετερίζι. Ως κόρη αστυνομικού, το να συμβάλλω στην επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν και να στηρίξω στην αναβάθμιση του ρόλου τους, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για όλους».

Το πρωί της Κυριακής, η κα.Τσολάκη συμμετείχε στις εκδηλώσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για την «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η υποψήφια βουλευτής, παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και συνομίλησε με τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων.

Το πρωί της Δευτέρας, η κα. Τσολάκη, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο γραφείο του.

Η κα. Τσολάκη είχε για πολλά έτη μια άριστη συνεργασία με τον κ. Καχριμάνη, από το 2006, όταν και εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος Ιωαννίνων με την παράταξή του, ενώ και το 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Ηπείρου, με την παράταξη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη».

Ο κ. Καχριμάνης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων, ενώ με τη σειρά της η κα. Τσολάκη, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όταν αποφασίσει κάποιος να κατέλθει στο στίβο της πολιτικής,για να προσφέρει στον Τόπο του, οι συμβουλές του κορυφαίου της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος είναι μια πολιτική οντότητα με εμπειρία και έργο ετών, είναι αναμφίβολα πολύτιμες!Τον ευχαριστώ για την άριστη και αγαστή συνεργασία που είχα μαζί του ως Αντινομάρχης και ως Περιφερειακή Σύμβουλος. Του εύχομαι εγκάρδια συγχαρητήρια για την επανεκλογή του. Είμαι σίγουρη πως θα έχει μια ακόμη δημιουργική τετραετία, που ο ίδιος άλλωστε ξέρει καλά να χτίζει».

Εκλογικό Γραφείο

To εκλογικό γραφείο της υποψήφιας βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρίας Τσολάκη, άνοιξε και λειτουργεί κάθε μέρα από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το βράδυ.

Το γραφείο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη (Γυάλινο κτίριο – 3ος Όροφος, γραφείο 2). «Σας καλώ όλες και όλους να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις», αναφέρει στο κάλεσμα της προς τους πολίτες η κα. Τσολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ