Η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων

Συναντήσεις με φορείς της περιοχής, επισκέψεις και περιοδείες περιλαμβάνει η καθημερινή ατζέντα των υποψηφίων βουλευτών στο Νομό Ιωαννίνων.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Άρη Σπέγγο και Φανή Αναγνώστου-Κουμπλομάτη πραγματοποίησαν περιοδεία τη Δευτέρα 24 Ιουνίου σε χωριά του Ζαγορίου. Επισκέφτηκαν υπηρεσίες του Δήμου και τη Δομή “Βοήθεια Στο Σπίτι” και συναντήθηκαν με πολλούς κατοίκους και επισκέπτες στο Τσεπέλοβο και τους Ασπραγγέλους.

Ο κ. Στέφος μαζί με τον συνυποψήφιό του κ. Άρη Σπέγγο επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο και την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη την Τρίτη 25 Ιουνίου.  Είχε συνομιλίες με τους υπαλλήλους των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, επισκέφτηκε και συνομίλησε με το προσωπικό των γραμματειών όλων των Τμημάτων, ενώ συναντήθηκε και με εργαζόμενους στην Επιτροπή Ερευνών καθώς και με τους τρεις αντιπρυτάνεις, κ. Γεωργάτο, κ. Νικολόπουλο και κ. Πασχόπουλο. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι επισκέφθηκαν την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη όπου συνομίλησαν με τους υπαλλήλους και φοιτητές. Οι υποψήφιοι βουλευτές εντυπωσιάστηκαν από τη Μονάδα Κοινωνικής Στήριξης Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες, η οποία συστάθηκε μόλις πριν ένα μήνα. Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης κ. Ζάχος, ο οποίος πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Μονάδας, παρουσίασε την προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου οι φοιτητές ΑΜΕΑ να έχουν ολοκληρωμένη πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση.

Η προεκλογική δραστηριότητα του Γ. Καραγιάννη

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, επισκέφτηκε την Τρίτη 25/6 τα γραφεία της Διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και στη συνέχεια τη ΔΟΥ Ιωαννίνων όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες καθώς και με τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της.

Την Τετάρτη 26/6 περιόδευσε στο κέντρο των Ιωαννίνων και στη συνέχεια επισκέφτηκε υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, το Δημαρχείο Ιωαννίνων, το Δημαρχείο Ζίτσας και τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Β. Ηπείρου. Κατά τις επισκέψεις του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό των υπηρεσιών και να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη.

Σε αστυνομία και πυροσβεστική ο Σταύρος Καλογιάννης

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε το Μέγαρο της Αστυνομίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο ο Σταύρος Καλογιάννης είχε συνάντηση με τον Στρατηγό κ. Σκούμα και με αξιωματικούς της Αστυνομίας, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των συμπολιτών μας τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην ύπαιθρο.

Τα στελέχη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ενημέρωσαν τον Σταύρο Καλογιάννη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης τουλάχιστον όσων απασχολούνται σε παραμεθόριες περιοχές και στην έλλειψη υποδομής και προσωπικού, τη στιγμή που οι αστυνομικοί συνεχίζουν να υπερβάλλουν εαυτούς για να ασκήσουν το καθήκον τους, με στόχο την προστασία των συμπολιτών μας.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ευχαρίστησε όλους τους αστυνομικούς για το έργο τους και επισήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη η ουσιαστική στήριξη της Αστυνομίας, ώστε να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντά της.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Σταύρος Καλογιάννης συζήτησε τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού, την παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων που δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας, για τον νέο Σταθμό στα Πράμαντα, αλλά και το θέμα των μετακινήσεων προσωπικού προς άλλες περιοχές της Ελλάδας, τη στιγμή που διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και η κλιματική αλλαγή έχει ανεβάσει τον δείκτη επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιών.

Ο Σταύρος Καλογιάννης τόνισε πως πρέπει να δοθούν λύσεις, ώστε να συνεχίζεται χωρίς προβλήματα το έργο των πυροσβεστών. «Τα στελέχη της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν αποδείξει, ακόμη και στο διάστημα της κρίσης που βιώνει η χώρα, ότι διαθέτουν επαγγελματική επάρκεια και υψηλό φρόνημα για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, αλλά και τις αστοχίες της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου των τελευταίων ετών», δήλωσε ο Σταύρος Καλογιάννης.

Η δραστηριότητα του Κωνσταντίνου Δαρδαμάνη

Την επαφή του με τον κόσμο και τις στοχευμένες επισκέψεις σε φορείς της περιοχής, συνέχισε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης. Το βράδυ της Τρίτης, επισκέφθηκε γειτονιές της πόλης των Ιωαννίνων και συνομίλησε με αρκετό κόσμο στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων. Την Τετάρτη το πρωί, ο κ. Δαρδαμάνης πραγματοποίησε δύο πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων με τη διοίκηση και στο Δικαστικό Μέγαρο, με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Τον κ. Δαρδαμάνη ξενάγησε στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ ….

στη Νεοκαισάρεια, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Νατάσα Μπέγκα και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά το πρότυπο έργο των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, για το οποίο τόνισε πως είναι υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στην ΕΛΕΠΑΠ, ώστε η δομή να λειτουργήσει με τον αποδοτικότερο κατά το δυνατόν τρόπο.

Ο κ. Δαρδαμάνης με την αφορμή της παρουσία του στην ΕΛΕΠΑΠ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην κ. Νατάσα Μπέγκα για το έργο της όλα αυτά τα χρόνια, «ένα σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς που έχει προσφέρει στον τόπο και που αποτελεί πρότυπο για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Στο Δικηγορικό Σύλλογο

Στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο κ. Δαρδαμάνης συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου, παρούσης της προέδρου κ. Μαρίας Νάκα. Στη συνάντηση αυτή καταδείχτηκαν από τους εκπροσώπους των Γιαννιωτών δικηγόρων, αφενός οι μεγάλες δυσλειτουργίες στην απονομή της Δικαιοσύνης, λόγω της έλλειψης ανθρώπινων πόρων και υποδομών και αφετέρου, η αβάσταχτη επιβάρυνση των δικηγόρων -ελευθέρων επαγγελματιών, από ασφαλιστικές εισφορές και υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Όπως τονίστηκε από τον υποψήφιο βουλευτή, η πολυνομία και η παρεπόμενη αρνησιδικία του συστήματος της ελληνικής Δικαιοσύνης, συνεπεία των προαναφερθέντων παραγόντων, είναι ανασταλτικοί λόγοι στην προσέλκυση επενδύσεων και άρα στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη, γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητα της ΝΔ η άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στο χώρο της Θέμιδος.

Τέλος, στο πλαίσιο της πολιτικής μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, για την οποία έχει δεσμευτεί ο εν δυνάμει Πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι κρίσιμο να μειωθούν τα οικονομικά βάρη επιστημόνων όπως οι δικηγόροι, οι γιατροί και οι μηχανικοί, κατέληξε ο κ. Δαρδαμάνης.

Σε αστυνομία και δικηγόρους η Μαρία Τσολάκη

Η Δικαιοσύνη και η ασφάλεια των πολιτών, ήταν τα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία συζήτησε εκτενώς κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Τσολάκη.

Μάλιστα οι σημερινές επισκέψεις της κας Τσολάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, «έκρυβαν» και μια εξαιρετικά σημαντική είδηση, που αναμένεται να διευκολύνει στον μέγιστο βαθμό το δύσκολο έργο των αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση της κας Τσολάκη με την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, της τέθηκε το ζήτημα της πρόσβασης των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στη νομική βάση δεδομένων «NOMOS», ώστε οι αξιωματικοί να έχουν μια σημαντική βοήθεια κατά την άσκηση των προανακριτικών τους καθηκόντων και όχι μόνο.

Η κα. Τσολάκη, και με την επαγγελματική της ιδιότητα, ως νομικός, συνεργάστηκε άμεσα με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα και λίγη ώρα μετά, βρέθηκε η «χρυσή τομή», ώστε από το επόμενο κιόλας διάστημα η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, να έχει πρόσβαση στη «NOMOS».

Η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων, είχε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Για περισσότερη από μια ώρα, η κα. Τσολάκη, συζήτησε με τους συναδέλφους της, για τα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους, όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα του νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά και θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των Δικαστηρίων και της απονομής Δικαιοσύνης.

Συναντήσεις στο Αστυνομικό Μέγαρο

Παράλληλα η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων, Μαρία Τσολάκη, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, συναντήθηκε διαδοχικά με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου και τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Ηπείρου, κ. Κώστα Σκούμα.

Στη συνάντησή της με το Δ.Σ. της ΕΑΥΝΙ, συζήτησε εκτενώς το θέμα της αναβάθμισης του ρόλου του αστυνομικού, την θέσπιση του επιδόματος παραμεθορίου, και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, ενώ με το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, η κα. Τσολάκη ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που άπτονται των αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, με κορυφαίο ζήτημα την πρόωρη αποστράτευση των Αξιωματικών μετά τις κρίσεις τους, που ισοδυναμεί με απόλυση, με δυσμενείς επιπτώσεις για την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των αξιωματικών.

Σε άριστο κλίμα και παρουσία ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας, έγινε αμέσως μετά, η συνάντηση της κας Τσολάκη με τον κ. Σκούμα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Ήπειρο και το δείκτη εγκληματικότητας, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έθεσε υπόψιν της ο κ. Σκούμας

Στο Μέτσοβο η Μαργαρίτα Ζήκου

Συνεχίζει τις επισκέψεις της σε διάφορες περιοχές του νομού Ιωαννίνων η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον νομό, κυρία Μαργαρίτα Ζήκου, με επόμενο σταθμό της περιοδείας της, το Μέτσοβο. Η κυρία Ζήκου θα επισκεφθεί την πόλη αύριο 27 Μαΐου, στις 10 το πρωί, και θα συναντηθεί με κατοίκους και φορείς της πόλης, προκειμένου να παραθέσει τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και τις προτάσεις της ίδιας, για τις ανάγκες, τα αιτήματα και τα προβλήματα της περιοχής, κάνοντας διάλογο και ακούγοντας τις απόψεις των πολιτών. Εκεί θα συναντηθεί και με τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, κύριο Μανώλη Χριστοδουλάκη, που θα επισκεφθεί το Μέτσοβο, κι εκείνος, αύριο στη 1 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της δικής του, πανελλαδικής περιοδείας, για να διαδώσει τις θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛ και να συζητήσει με τους πολίτες για τις θέσεις του κινήματος. Εν συνεχεία, και οι δύο από κοινού θα μεταβούν στα Γιάννενα, όπου ο κύριος Χριστοδουλάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και σειρά επαφών και συναντήσεων, στην πρωτεύουσα του νομού.

Στα Μάρμαρα η Όλυ Τσουμάνη

Στην κοινότητα Μαρμάρων περιόδευσε την Τρίτη κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη, υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων. Η συζήτηση που αναπτύχθηκε ήταν πλούσια και επικεντρώθηκε στα ζητήματα της ασφάλισης, των συντάξεων, της υγείας. Η Όλυ ….

Τσουμάνη κάλεσε τους κατοίκους να βγάλουν συμπέρασμα από την πείρα τους, όπου όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ παλιότερα και ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα έβαλαν στο στόχαστρο τους συνταξιούχους με μεγαλύτερο παράδειγμα το νόμο Κατρούγκαλο, με συνεχείς…

μειώσεις των συντάξεων, δυσβάσταχτο κόστος φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας, κ.α.

Ενώ η ΝΔ έκανε την αρχή στη ζωή με επιδόματα, που επάξια συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος απηύθηνε κάλεσμα να μη διαλέξουν μεταξύ του ποιος θα τους τα πάρει, τι θα χάσουν, αλλά να στηρίξουν το ΚΚΕ, το μόνο που πρωτοστάτησε στον αγώνα σε κάθε χώρο. Κάλεσε σε δυνάμωμα του ΚΚΕ που έτσι από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, όπως η 13η και 14η σύνταξη, για υγεία και πρόνοια, για άμεσα μέτρα ανακούφισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ