Η Πρέβεζα σε ρυθμούς Αποκριάς..

apokriesΤελευταία εβδομάδα της Αποκριάς και ο Δήμος της Πρέβεζας με την πολύτιμη βοήθεια πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και πολιτών θα προσφέρει και φέτος ένα χαμόγελο στους κατοίκους της περιοχής.

Μετά την επιτυχημένη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου, την «σκυτάλη» παίρνουν οι γυναίκες της Πρέβεζας οι οποίες θα παρελάσουν στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης –με αφετηρία το 2ο Δημοτικο Σχολείο- σατιρίζοντας την επικαιρότητα και χαρίζοντάς μας χαμόγελο και αισιοδοξία.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ με αφετηρία το παλιό ΚΤΕΛ θα γίνει «ποδαράτη» παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου αυτή τη φορά χωρίς άρματα.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 3.30 το μεσημέρι στην πλατεία της Σαμψούντας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση των γυναικών –ένας θεσμός που κλείνει ήδη 30 χρόνια ζωής-.Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει γλέντι με άφθονο κρασί, φαγητό και ζωντανή μουσική.

Την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Λούρου οι γυναίκες της περιοχής θα μασκαρευτούν και θα παρελάσουν χαρίζοντας κέφι και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.

Επί ποδός όμως βρίσκονται οι Σύλλογοι για να προσφέρουν παραδοσιακά Κούλουμα στον κόσμο που θα επισκεφθεί την περιοχή.

Οι επισκέπτες λοιπόν που θα αποφασίσουν να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα στην Πρέβεζα έχουν αρκετές επιλογές.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 11 ένα τραπέζι με σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί θα στηθεί στην πλατεία απέναντι από το Δημαρχείο του Λούρου.

Το ίδιο θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ωρωπού καθώς και στην πλατεία του Καναλίου στον πρώην Δήμο Ζαλόγγου.

Στην έδρα του Δήμου Πρέβεζας η Καθαρα΄ Δευτέα θα γιορταστεί στο Νεοχώρι και τον Αγιο Θωμά ενώ οι καταστηματάρχες στο Σαιτάν Παζάρι θα πραγματοποιήσουν και φέτος τα δικά τους δημοφιλή «μουσικά κούλουμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ