Η πλατεία του Μετσόβου και το παρκάρισμα!

Και ξαφνικά η πλατεία του Μετσόβου έχει αδειάσει από αυτοκίνητα… Εδώ και μερικές ημέρες το παρκάρισμα έχει απαγορευθεί. Για να μην υποβαθμίζεται η αισθητική της περιοχής!

Και ορθώς θα μπορούσε να πει κάποιος.. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι αρμόδιοι θα είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν χώρο παρκαρίσματος για τους τουρίστες που φτάνουν καθημερινά στην ορεινή κωμόπολη..

Γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που διερχόμενοι την Εγνατία, πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας από τις παραλίες της Ηπείρου κάνουν μία στάση –ακόμη και μερικών ωρών- για να απολαύσουν το τοπίο και την γαστρονομία του Μετσόβου..

Μόνο που εδώ και μέρες, αρκετοί κάνοντας άσκοπες βόλτες προκειμένου να βρουν θέση στάθμευσης, τελικά έφυγαν και μάλλον αγανακτισμένοι..

Στην πλατεία στην οποία απαγορεύθηκε το παρκάρισμα για λόγους αισθητικής, τοποθετήθηκαν πλαστικά κολονάκια και οι γνωστές ασπροκόκκινες κορδέλες… Προφανώς όλα αυτά συνάδουν με την παράδοση του Μετσόβου!!!

Όσοι είχαν στο μυαλό τους την λύση ενός προβλήματος τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα άλλο.. Και επειδή το Μέτσοβο στηρίζεται στον τουρισμό καλό θα είναι να βρεθεί άμεσα τρόπος που θα διευκολύνει όλους εκείνους που επιλέγουν να αφιερώσουν χρόνο και χρήμα στην περιοχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ