Η πιο ζεστή Στέγη κινδυνεύει με κλείσιμο

GYRAΈντεκα χρόνια λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών στην πιο ευαίσθητη ομάδα, στα αυτιστικά άτομα, συμπληρώνει η Στέγη «Ελένη Γύρα» που βρίσκεται στη Ζίτσα. Έντεκα χρόνια όπου βρήκαν στήριξη δεκάδες συνάνθρωποί μας και παιδιά. Εκεί είδαν έναν κόσμο να τους χαμογελάει.

Και τώρα ο κόσμος τους κινδυνεύει. Η Στέγη Αυτιστικών βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και απειλείται με κλείσιμο, απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Η χρηματοδότηση σχεδόν έχει μηδενιστεί και πολλοί συνάνθρωποι μας κινδυνεύουν πια να μην έχουν την παραμικρή στήριξη. Η πλήρης διάλυση δηλαδή του κράτους πρόνοιας.

Γονείς, εργαζόμενοι και οικότροφοι της Στέγης έκαναν πορεία από τη Ζίτσα στα Γιάννινα, για να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να ενημερώσουν για το πρόβλημα.

Κατά την διάρκεια της πορείας συναντήθηκαν με τους δημάρχους Ζίτσας και Ιωαννίνων και με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στον κ. Θεοδωρίδη επέδωσαν ψήφισμα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν διαμαρτυρόμενοι για την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Ο κ. Σπυριδάκης ενημέρωσε τον κ. Θεοδωρίδη για την πορεία και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Στέγη στην 11χρονη λειτουργία της και μετέφερε την ανησυχία όλων πως με τη στάση που τηρεί τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο, καθώς μειώνει την κρατική χρηματοδότηση, θα την οδηγήσει στο κλείσιμο.

Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο Υπουργείο και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Στέγη να συνεχίσει τη λειτουργία της και την προσφορά της στα άτομα με διαταραχές αυτιστικού τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ