Η Περιφέρεια συνδράμει την εκτόξευση δορυφόρου!

Έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή προμηθεύτηκε το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων χάρη στην οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Ηπείρου, γεγονός για το οποίο η Διεύθυνση του σχολείου απευθύνει τις ευχαριστίες της στον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στον εργαστηριακό εξοπλισμό αλλά και ένα ισχυρό εργαλείο για την ομάδα “Zephyrus” την μοναδική από την πόλη των Ιωαννίνων ου συμμετέχει στον διαγωνισμό κατασκευής και εκτόξευσης εκπαιδευτικού δορυφόρου, στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece.

Η ομάδα έχει πλέον την δυνατότητα να κατασκευάσει τρισδιάστατο μοντέλο εκπαιδευτικού δορυφόρου, τον οποίο θα παρουσιάσουν και θα εκτοξεύσουν στην Αθήνα, στα μέσα Απριλίου.

Σκοπός των μαθητών και των καθηγητών τους, που πέρυσι κατέκτησαν την τρίτη θέση, είναι να πάρουν την πρωτιά και να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό.

Υπεύθυνοι καθηγητές του Ζέφυρου είναι οι Νικόλαος Μαρέτας και Γιώργος Σκαργιώτης, οι οποίοι απευθύνουν τις ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη μαζί με τον Διευθυντή του 7ου Λυκείου Ευάγγελος Κωσταδήμα και τον Υποδιευθυντή Μιχάλη Τσίγκα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ