Η Περιφέρεια απαντά για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

parko perifereia

Το πλαίσιο στο οποίο θα υλοποιηθεί και θα λειτουργήσει το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας αναλύει η Περιφέρεια Ηπείρου απαντώντας μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει ότι η δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας έχει καταστεί αναγκαία προκειμένου να στεγαστούν εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας τεχνολογίας, που είναι ήδη εγκατεστημένες στα Ιωάννινα και αποτελούν παράδειγμα και για άλλες του κλάδου που έχουνε εκδηλώσει ενδιαφέρον για εγκατάσταση μονάδων τους στο υπό δημιουργία Πάρκο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Απώτερος σκοπός  είναι οι συγκεκριμένες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, όπως και οι ήδη λειτουργούσες αντίστοιχες από Έλληνες επιχειρηματίες στα Ιωάννινα, να δημιουργήσουν δεκάδες νέες θέσεις εργασίες, απορροφώντας πτυχιούχους των Σχολών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και άλλων γειτονικών.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από επιστήμονες για ανοιχτό πάρκο αφορά το δικό τους επαγγελματικό πεδίο, το οποίο μπορεί άλλωστε να αναπτυχθεί στο ήδη λειτουργούν Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων.

Η πρόταση να λειτουργήσει στην Άρτα μέρος των λειτουργιών του «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας» είναι ανέφικτη για αντικειμενικούς και τεχνικούς λόγους, αλλά δεν συναρτάται και με την επιλογή των μεγάλων εταιριών του κλάδου που έχουν ήδη εγκατασταθεί στα Ιωάννινα, τα οποία έχουν κρίνει ότι εξυπηρετούν καλύτερα τα επενδυτικά τους σχέδια.

Η Περιφέρεια σημειώνει τέλος ότι η  λειτουργία δε του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας δεν έχει καμία συνάφεια με την Πανεπιστημιούπολη της Άρτας και το Αγρόκτημα που διαθέτει στους Κωστακιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ