Η Παραμυθιά υποδέχθηκε το νέο της Μητροπολίτη

entronisi

Με μία λαμπρή τελετή και ακολουθώντας το τελετουργικό που προβλέπεται η Παραμυθιά υποδέχθηκε το νέο της Μητροπολίτη.

Παρουσία λαού και κλήρου έγινε η ενθρόνιση του κ. Σεραπίωνος ο οποίος διαδέχθηκε τον Τίτο μετά την παραίτησή σου.

Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ως τοποτηρητής, παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο στον κ. Σεραπίωνα, ενώ ακολούθησε προσφώνηση από τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη ο οποίος καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη εκ μέρους του λαού της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Στην αντιφώνηση του ο νέος Μητροπολίτης έστειλε μήνυμα ενότητας και αγάπης προς όλους, καλώντας τις τοπικές αρχές και το λαό σε στενή συνεργασία για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας και της κοινωνίας.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • entronisi2

Το νέο Μητροπολίτη κατά την τελετή της ενθρονίσεως προσφώνησε ο  Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ως εκπρόσωπος του οικουμενικού Πατριάρχη, η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, και ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Παραμυθιάς Βησσαρίων ως εκπρόσωπος του τοπικού κλήρου.

Στην συνέχεια ακολούθησε η τελετή της Ενθρονίσεως, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό. Με την είσοδο του νέου Μητροπολίτου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες και εψάλλει το “Άξιον εστί”.

Ο Μητροπολίτης ευλόγησε το λαό από τη μέση του ναού, ανήλθε στον αρχιερατικό θρόνο, και διαβάστηκαν εκ του άμβωνος η προβλεπόμενη Συνοδική Εγκύκλιος και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • entronisi1

Στην ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη, παρέστησαν:  O Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, περισσότεροι από 30 ιεράρχες από ολόκληρη τη χώρα, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Γιάννης Καράγιαννης, Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Αθανάσιος Ντάνης, Παναγιώτης Νταής και Βασίλης Τσίγκος αντίστοιχα,  η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ