Η Παμβώτιδα αλλιώς: 20 καλλιτέχνες εμπνέονται από τη λίμνη των Ιωαννίνων

isalos

Μια διαφορετική διαδρομή γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, αυτή τη φορά μέσα από τη ματιά της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, παρουσιάζει η έκθεση «Ίσαλος Γραμμή» στη Γκαλερί Τεχνοχώρος.

Η έκθεση αποτελεί μία από τις ξεχωριστές επετειακές δράσεις για τη συμπλήρωση 20 χρόνων του Ioannina Lake Run και προέκυψε μέσα από το ομώνυμο Open Call, με το οποίο η διοργάνωση κάλεσε εικαστικούς δημιουργούς να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο τη σχέση ανάμεσα στο σώμα, την κίνηση, το νερό και το τοπίο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη, στις 20:00.

Η «Ίσαλος Γραμμή» γεννήθηκε από την ίδια τη σχέση του Ioannina Lake Run με την Παμβώτιδα. Η γραμμή που ορίζει τη συνάντηση του νερού με ό,τι βρίσκεται πάνω από αυτό γίνεται αφετηρία για διαφορετικές αναγνώσεις της ισορροπίας, της διαδρομής, της αντοχής, της υπέρβασης και της συνύπαρξης.

Μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών, η λίμνη δεν αποτελεί απλώς το σκηνικό μιας αθλητικής διοργάνωσης, αλλά μετατρέπεται σε πηγή έμπνευσης και πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η έκθεση αποτελεί παράλληλα μια προσπάθεια του Ioannina Lake Run, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο δεκαετιών, να αφήσει ένα αποτύπωμα που ξεπερνά τα όρια του αθλητικού γεγονότος και συνδέεται με τον πολιτισμό και τη σύγχρονη δημιουργία.

Τη σύλληψη και ανάπτυξη του concept έχουν οι Ηλίας Σπυριούνης, Βικτώρια Φερεντίνου και Ευδοξία Καραγιαννοπούλου.

Η επιτροπή αξιολόγησης και επιμέλειας της έκθεσης αποτελείται από τους Δρίμτζια Αγνή, Καραγιαννοπούλου Ευδοξία, Κατσούδα Δημήτρη, Κόκκαλη Γιάννη, Παπαδημητρίου Νίκο, Σπυριούνη Ηλία, Τσιόδουλο Στέφανο και Φερεντίνου Βικτώρια.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Δάμη Χριστίνα, Ελευθεράκη Γωγώ, Ζολώτα Ιωάννα, Καντάνη Χριστίνα, Καρατζαφέρη Κατερίνα, Κοντοκώστα Χρύσα, Λέλου Εύη, Νούτσου Ναταλία, Ξουλίδου Σοφία, Παπαδουράκη Ελευθερία, Παπανικολάου Χρήστος, Παππά Μαρίνα, Πριστούρης Πάνος, Ρόβα Στεργιανή, Σίσκου Ραφαέλα, Σουβατζόγλου Στέφανος, Τάσια Μαρίνα, Τσίτσου Αναστασία, Φερεντίνος Παναγιώτης και IrisFlow.

Η «Ίσαλος Γραμμή» θα φιλοξενείται στη Γκαλερί Τεχνοχώρος και θα είναι επισκέψιμη έως τις 3 Οκτωβρίου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google