Η ώρα της κάλπης

EKLOGES121Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων έπεσε την Παρασκευή η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, στην πιο κρίσιμη, ίσως, πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης παρέμεινε το μνημόνιο και τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συγκρούονται σφοδρά, ως την τελευταία στιγμή.

Το ήδη πολωμένο κλίμα πυροδότησε την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, με το οποίο ζητούσαν από τους Έλληνες ψηφοφόρους να αντισταθούν στον δημαγωγό -όπως χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα- και να επιλέξουν κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Απόλυτα έτοιμος είναι ο κρατικός μηχανισμός για την ομαλή διεξαγωγή των αυριανών εκλογών, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη γενική δοκιμή που έγινε στο υπουργείο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Γιάννης Σγουρός δήλωσε μάλιστα ότι “θα είμαστε έτοιμοι για πρώτη φορά να δώσουμε τα αποτελέσματα έγκαιρα και πολύ πιο σύντομα από άλλες φορές”.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα πρώτα exit polls. Δυόμιση ώρες αργότερα θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Το κόστος των εκλογών μειώνεται κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και θα ανέλθει στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Επιστρέφονται εξάλλου οι πινακίδες των αυτοκινήτων και οι άδειες κυκλοφορίας, προκειμένου οι ετεροδημότες να διευκολυνθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ