Η Μοσάντ στην Ηγουμενίτσα, το θρίλερ της εξαφάνισης του Μπρούνο Μπεργκέ

TROMOKRATHSΜέχρι την Ηγουμενίτσα έφτασαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα «Νέα» και τα απόρρητα στοιχεία του Wikileaks που φέρνει στο φως η εφημερίδα, η Μοσάντ συμμετείχε στην απαγωγή του τρομοκράτη Μπρούνο Μπρεγκέ, στενού συνεργάτη του Κάρλος του τσακαλιού, λίγο έξω από το λιμάνι της Κέρκυρας.

Το μήνυμα περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor και αποστολέας του φέρεται άνθρωπος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνεργάτης του Κάρλος «εξαφανίστηκε» από το πλοίο με το οποίο ταξίδευε ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Ο Μπεργκέ, στενός συνεργάτης του διαβόητου Κάρλος, συνελήφθη από τους Ισραηλινούς τον Ιούνιο του 1970. ΄Υστερα από καταδίκη 15 ετών και αφού τελικά βγήκε το 1978, συνελήφθη και πάλι στις 16 Φεβρουαρίου 1982 στο Παρίσι μαζί με την τρομοκράτισσα Μαγκνταλένα Κόπ, η οποία αργότερα παντρεύτηκε τον Κάρλος!

Το 1987 βγήκε και πάλι από την φυλακή και δοκίμασε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά οι Ελληνικές αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα. Το 1991 θα φτάσει ο Μπρούνο Μπεργκέ στην Πάτρα από την Αγκόνα, αλλά μετά τρεις ημέρες θα απελαθεί στην Ιταλία. Δύο ημέρες αργότερα μας τον έστειλαν πάλι πίσω οι Ιταλοί. Στις 7 Μαρτίου του 1991, τελικά θα απελαθεί στην Ζυρίχη.

Το 1992 ο Μπρούνο Μπεργκέ εγκαταστάθηκε στην Θεσπρωτία! Στο χωριό Πέρδικα! Μαζί του και η Αμερικάνα σύζυγός του Κάρολ Τόμσον και η κόρη τους Σόνια.

Στις 15 Αυγούστου 1994 απαγάγετε από τις Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες μέσα στο κρησφύγετο του, στο Σουδάν, με μια μοναδική επιχείρηση, ο «Κάρλος το Τσακάλι» και μεταφέρεται στην Γαλλία για να δικαστεί. Ο Μπεργκέ δεν διώκεται πλέον στην Ελλάδα. Στις 12 Νοεμβρίου του 1995 θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το φέρυ μπότ «Λατό» λίγο πριν πιάσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άγνωστο ποιοι είναι οι απαγωγείς του Μπρούνο!

Στην ίδια περιοχή στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, συνελήφθη και ο Ιταλός τρομοκράτης Ενρίκο Μπιάνκο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ