Η μονάδα του ΚΕΘΕΑ ενημερώνει….

preveza4Στην πόλη της Πρέβεζας θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ η κινητή μονάδα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.Ε.ΘΕ.Α) Ιωαννίνων προκειμένου να διανείμει ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Το Κ.Ε.Θ.Ε Α Ιωαννίνων λειτουργεί από το 2007 και απευθύνεται σε χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής στο Κέντρο έχουν απευθυνθεί πάνω από 450 χρήστες και 700 γονείς, συγγενείς και φίλοι χρηστών στις δομές του Συμβουλευτικού Σταθμού, του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης, του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης, της Ανοιχτής Δομής Απεξάρτησης και του Ξενώνα μελών κοινωνικής επανένταξης.

Βασικός στόχος του Δικτύου –το οποίο ιδρύθηκε το 1983 και λειτουργεί 100 μονάδες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, είναι η θεραπεία, η επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων, η συμβουλευτική και θεραπευτική στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης, εκπαίδευσης επαγγελματικών και έρευνας στον τομέα της τοξικοεξάρτησης.

Όλες οι υπηρεσίες του προγράμματος παρέχονται δωρεάν, προϋποθέτουν οικειοθελή προσέλευση και στηρίζονται σε ψυχοκοινωνικές μεθόδους χωρίς την χρήση φαρμακευτικών ή και υποκατάστατων ουσιών.

Το Κ.Ε.Θ.Ε.Α βρίσκεται στην οδό Κοραή 11 στα Ιωάννινα και είναι ανοιχτό στους πολίτες που επιθυμούν να το επισκεφθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ