Η μεγάλη εκκρεμότητα με τις νέες άδειες για τα καραβάκια

limni panoramiki

Μία κοινωνική εκδήλωση σε μη αδειοδοτημένο καραβάκι, δυνατή μουσική και δύο συλλήψεις. Αυτό προκύπτει από το αστυνομικό δελτίο. Η αρμοδιότητα της Αστυνομίας τελειώνει εκεί..

Και κάπως έτσι επανέρχεται η πολιτική διάσταση. Οι δύο αδειοδοτήσεις πλωτών από την Περιφέρεια Ηπείρου που η τύχη τους αγνοείται!

Ήταν Οκτώβριος του 2020 όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε προχωρήσει στην επικαιροποίηση της κανονιστικής απόφασης που καθόριζε τον αριθμό των πλωτών στην Παμβώτιδα. Στην ίδια συνεδρίαση είχε εγκρίνει τη χορήγηση δύο νέων αδειών οι οποίες θα δινόταν μετά από δημόσια πρόσκληση.

Αυτό και έγινε…

Κάπως έτσι πέρασαν πάνω από ενάμισης χρόνος. Φτάσαμε στον Απρίλιο του 2022. Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητά επί τρεις και πλέον ώρες για την χορήγηση των δύο αδειών και στο τέλος υποχρεώνεται να αναβάλει την λήψη απόφασης.

Στο ενδιάμεσο είχαν αγοραστεί και καραβάκια! Οι ενδιαφερόμενοι για τις δύο άδειες ήταν τέσσερις.

Από τότε, μπορεί να συγκροτήθηκαν επιτροπές και να υπήρχαν δεσμεύσεις για απόφαση εντός δεκαπενθημέρου, όμως πέρασαν σχεδόν… δεκαπέντε μήνες και όλα δείχνουν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο.

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας είναι άγνωστος ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και για ακύρωση του διαγωνισμού.

Το θέμα προκαλεί μόνιμα εντάσεις καθώς υπάρχουν και ισχυρές διαφωνίες για τις νέες αδειοδοτήσεις ωστόσο η εκκρεμότητα θα πρέπει να κλείσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ