Η μεγάλη ευκαιρία για το Πανεπιστήμιο

Η συγχώνευση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ηπείρου είναι η μεγάλη ευκαιρία για το Πανεπιστήμιο. Και μαζί βέβαια για την Ήπειρο.

Μέσα από την διαδικασία αυτή, που είναι απολύτως φυσιολογικό να συναντά ενστάσεις, προβληματισμούς και διαφωνίες, δίνεται η δυνατότητα, το Πανεπιστήμιο να ολοκληρωθεί, νε μετεξελιχθεί σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Πέρα από τις νέες Σχολές και τα Τμήματα, πέρα από την Γεωπονική που θα ξεκινήσει την λειτουργία της από τον Σεπτέμβριο, προβλέπεται η ίδρυση κι ενός Ερευνητικού Κέντρου. Ένα Κέντρο για το οποίο η πρώτη απόπειρα ίδρυσης είχε γίνει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και είχε χαρακτηριστεί τότε ως απόφαση ανάλογη με την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Απέναντι σε όλα αυτά, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν ένα τμήμα για τον τόπο τους, αγνοώντας πως η λογική αυτή οδήγηση στην υποβάθμιση και την απαξίωση των ΤΕΙ. Υπάρχουν λοιπόν οι πολιτικοί που ακόμη αδυνατούν να σκεφτούν Ηπειρωτικά…

Απέναντι σε όλα αυτά, υπάρχουν και κείνοι που δεν θέλουν να χάσουν το μικρό ή μεγαλύτερο τσιφλίκι τους (προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται σχολές και τμήματα) μέσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ. Είναι αυτοί που αδυνατούν να σκεφτούν συνολικά αλλά επιμένουν να διατηρούν το δικό τους… βασίλειο.

Και οι δύο κατηγορίες αφήνουν αδιάφορη την κοινωνία. Είναι πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που μπαίνουν τα θεμέλια και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε η Ήπειρος να αποκτήσει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην ελληνική περιφέρεια. Ας βλέπουμε λοιπόν το όλον και όχι το επιμέρους, το μικρό, το έλασσον…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ