Η κυβερνητική βόμβα στα σκουπίδια της Ηπείρου

kaxrimanis mitsotakis

Μετά από δύο και πλέον χρόνια έντονων και σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων η Κυβέρνηση αποφάσισε να παρέμβει.

Εν μέσω θέρους και με ένα άρθρο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και σε 24 ώρες ψηφίστηκε, χωρίς μάλλον να έχει αναγνωστεί ούτε από τους παρόντες βουλευτές, λύνει τον γόρδιο δεσμό..

Και παράλληλα κάνει ένα τεράστιο πολιτικό άδειασμα στην Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, ο οποίος αποτελεί στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πάντα κατάφερνε να εκλέγεται με ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά που συγκεντρώνει η γαλάζια παράταξη στην περιοχή.

Το γεγονός αυτό είναι μεγαλύτερης αξίας από την ίδια την ουσία του άρθρου που για τους περισσότερους αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία.

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο τα τελευταία δυόμισι χρόνια εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο αγκάθι. Αντιπαραθέσεις της Περιφέρειας με την πλειοψηφία του ΦΟΔΣΑ, δικαστήρια με την ΤΕΡΝΑ, προσφυγές…

Οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές σε γραφεία Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων.

Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και μόλις λίγες μέρες πριν δήλωνε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα παρέμβει ώστε να κλείσει η υπόθεση του διαιτητικού δικαστηρίου και του προστίμου.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης τελικά παρενέβη… Και χωρίς καν να προϊδεάσει κανέναν προχώρησε σε μία κίνηση με την οποία όλη την αλυσίδα διαχείρισης των απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου, την αφαιρεί από την Περιφέρεια και την παραχωρεί στον ΦΟΔΣΑ.

Η κίνηση αυτή πολιτικά δεν χωρά πολλές ερμηνείες.

Απομένει να φανούν τα επόμενα βήματα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ