Η Κορωνησία αποκτά αλιευτικό καταφύγιο

KORONHSIAΣτην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το έργο του αλιευτικού καταφυγίου στην Κορωνησία, καθώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε τη δημοπράτησή του.

Το καταφύγιο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία 2007-13» με συνολικό προυπολογισμό 1,9 εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση ένταξης ακολούθησε την αξιολόγηση και έγκριση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑΛ 2007-2013 και αφορά πρόσθετες εργασίες υποδομής στο αλιευτικό καταφύγιο της Κορωνησίας εντός του Αμβρακικού κόλπου, όπου ελλιμενίζονται μικρά αλιευτικά σκάφη των αλιέων κατοίκων της περιοχής.

Στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για τρία έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών της Π.Ε. Άρτας. Για τα δύο εγκρίθηκε η δημοπράτηση τους, ήτοι:

1.Επένδυση στραγγιστικής τάφρου εντός οικισμού Πολυδρόσου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

2.Προστασία πρανών όχθης χειμάρρων Άννινου και Κομποτέϊκου στην περιοχή Αλή – Αγιάς Κομποτίου, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.

Το τρίτο έργο αφορά τη «συντήρηση αναχωμάτων και τάφρων ιχθυοτροφείων των λιμνοθαλασσών Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, για το οποίο η Ο.Ε. ανέδειξε ως ανάδοχο τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ