Η «Κιβωτός των ονείρων» στο Καναλάκι

kivotos_oneiron

Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία στολίζει την είσοδο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου. Μία προσπάθεια που έγινε από την Διεύθυνση του Σχολείου, τα μέλη του Συλλόγου και έφερε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Η Ελένη Κολιοφώτη Διευθύντρια του Σχολείου αναφέρεται στην πρωτοβουλία έτσι όπως προχώρησε βήμα βήμα. Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Δημήτρη Μπούσιο.

«Στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ομορφύνουμε το Σχολείο μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια τοιχογραφία στην είσοδο του σχολείου. Επικοινωνήσαμε με τον εικαστικό Λεωνίδα Γιαννακόπουλο, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα και έτσι άρχισε το δημιουργικό ταξίδι…

Η ανταπόκριση του καλλιτέχνη στο κάλεσμά μας , ήταν άμεση και στις 25 Οκτωβρίου ήταν στο χώρο του σχολείου … έχοντας σύμμαχο τον καιρό και ζωγραφίζοντας καθημερινά για πολλές ώρες στις 31 Οκτωβρίου η τοιχογραφία είχε ολοκληρωθεί.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kivotos oneiron

Ένα τόσο μεγάλο έργο , δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη πολλών ανθρώπων, χωρίς τις ιδέες τους , την συνεργασία και την θετική στάση τους .

Εκ μέρους της διεύθυνσης του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου οφείλω να ευχαριστήσω :

Τους επιχειρηματίες και συμπατριώτες μας , κ. Νίκο Γκέλη και κ. Χρήστο Λουκούμη που κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του έργου.

Τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γκούμα Αχιλλέα μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημ. Σχ. Καναλακίου που κάλυψε τη διαμονή του κ. Λεωνίδα Γιαννακόπουλου .

Την αντιδήμαρχο κ. Φρόσω Κοντοδήμα και τον κ. Θωμά Μπόχτη προϊστάμενο στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας ,για την σύνταξη σχεδίου ασφάλειας και υγείας του έργου (χρήση ικριωμάτων)

Τον πρόεδρο κ. Χρήστο Γκότση καθώς και τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια του έργου.

Εργάστηκαν διαθέτοντας τον προσωπικό τους χρόνο μέσα σε πνεύμα συνεργασίας.

Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας , που αγκαλιάζουν κάθε δημιουργική δράση που συμβάλει στο καλό των μαθητών μας.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά μας , στους μαθητές μας, που μας εμπνέουν καθημερινά , με την φαντασία , την δημιουργικότητα και το χαμόγελο τους . Το έργο είναι αφιερωμένο σε όλα τους μικρά και μεγάλα ..με τις ευχές μας να κυνηγήσουν τα όνειρά τους ..να χουν φτερά ..να είναι χαρούμενα και δημιουργικά …

Ευχή και προσπάθεια όλων μας ,εκπαιδευτικών και γονέων , το σχολείο μας ,το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου να είναι η κιβωτός των ονείρων τους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ