Η κινητικότητα αδειάζει τα νοσοκομεία… Αντιμέτωπα με προβλήματα στη λειτουργία τους!

Άδεια από προσωπικό κινδυνεύουν να μείνουν τα νοσοκομεία της Ηπείρου –πιθανόν και πολλά άλλα σε όλη την χώρα- με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των ασθενών. Το πρόβλημα που δημιουργείται οφείλεται στην «κινητικότητα» που έχει ανοίξει στο δημόσιο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι τεράστιο για τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Με βάση όσα ισχύουν σήμερα τα Νοσοκομεία δεν μπορούν να πάρουν προσωπικό στο πλαίσιο της κινητικότητας, όμως οι εργαζόμενοί τους έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν άλλον φορέα του δημοσίου για να μετακινηθούν.

Το δικαίωμα αυτό χρησιμοποιούν πολλοί και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα κενά θα είναι τεράστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη πάνω από δέκα διοικητικοί και τεχνικοί του νοσοκομείου Χατζηκώστα έχουν κάνει αιτήσεις για μετακίνηση χωρίς το νοσοκομείο να έχει κανέναν τρόπο να καλύψει τα κενά που αφήνουν.

Να σημειωθεί ότι ένας άλλος αριθμός εργαζομένων συνταξιοδοτείται και έτσι θα αποχωρήσει το επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Καρβούνης έχει ενημερώσει ήδη εγγράφως την ΥΠΕ για τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων που συμμετέχει στην κινητικότητα τονίζοντας ότι θα προκύψει έντονο πρόβλημα στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Εάν άμεσα δεν υπάρξει πρόνοια για την αντιμετώπιση του ζητήματος τότε η κατάσταση σε λίγους μήνες προβλέπεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ